Показали, який вигляд мав ковельський готель понад сто років тому. ФОТО

0
15
Показали, який вигляд мав ковельський готель понад сто років тому. ФОТО
Показали, який вигляд мав ковельський готель «Брістоль» у 1916 році. Він розташовувався на вулиці Луцькій (сучасна вулиця Незалежності).

У той час місто було заняте айстро-угорською армією, - повідомляють Хроніки Любарта.

Крім цього, на фото можна розгледіти назви інших закладів, які 100 років тому існували в Ковелі. Зокрема, можна побачити напис «Ресторан», який розташовувався навпроти будівлі готелю «Брістоль».

Назва готелю «Брістоль» походить від назви міста на південному заході Великої Британії, на заході Англії.

Відомо, що у всіх першокласних готелях їжу подавали в номери. Вранці пропонували каву, чай або какао. Пізніше – сніданок, який можна було замовити ще звечора або вранці, через кілька хвилин його приносили в номер. Обідали й вечеряли гості зазвичай у ресторані. При кожному великому готелі був льох для вин, які раз у день подавали клієнту безкоштовно. Обіди в ресторанах при готелях коштували дорого, на двох 1-2 рублі.

Яким було меню тогочасних ресторанів при готелях?

В основному це національна кухня, проте інколи запрошували кухарів-іноземців. На десерт подавали фрукти, з екзотичних могли бути апельсини чи ананаси. Також було кілька видів морозива, шоколад, драже, цукерки, кремові пірамідки, печиво з родзинками, газована вода. Серед алкогольних напоїв були популярні лікери, коньяки, ром, вино та наливки.

Кілька фактів із минувшини готелів.

Так, до прикладу, в ХІХ столітті деякі готелі та заїжджі двори приймали гостей за національною ознакою. І могли існувати «грецькі», «вірменські» двори.

З 1820-х років готелі пропонували окрім проживання і харчування, що включало широкий набір страв і напоїв. До того часу також існувала заборона на музику в готелях, проте у 1821 році вона була скасована.

На початку ХХ століття стрімко зросло будівництво готелів у губерніях Російської імперії, до якої належала і Волинь. Відповідно до статистики 1910 року в цілому у всіх губерніях нараховувалось близько 4600 готелів. Обслуговуючий персонал починає носити уніформу в залежності від типу закладу. У ресторанах при готелях офіціанти почали одягати фраки і білі рукавички.

З появою електрики та будівництвом перших залізниць помітно зросла кількість туристів до міст Російської імперії, зокрема, місць паломництва, курортів та великих міст. Основні туристські потоки переміщувалися трьома шляхами: по Дніпру – на пароплавах, залізницею і в диліжансах.

На жаль, точних описів про волинські готелі того часу немає.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні