У луцьких лікарнях хворих в день харчують за 15 гривень, у пологовому – за 10

0
-12
У луцьких лікарнях хворих в день харчують за 15 гривень, у пологовому – за 10
У першому півріччі 2019 року витрати на харчування одного пацієнта КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становили 15,06 гривень. Для породіль Луцького пологового будинку – 10 гривень 29 копійок у день.

Про виконання бюджету Луцька за перше півріччя 2019 року під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови 16 серпня розповіла виконувач повноважень директора департаменту фінансів та бюджету Людмила Гаврилевська, – повідомляє ІА Волинські новини.

За її словами, цьогорічні видатки на міську галузь охорону здоров’я становили 157,9 мільйона гривень. З них за загальним фондом – 146, 2 мільйони гривень, в тому числі за рахунок медичної субвенції 93,4 мільйона гривень , та за спеціальним фондом - 11,7 мільйони гривень.

За рахунок надходження цільових субвенцій вдалося профінансувати видатки на проведення сеансів гемодіалізу в сумі 12,8 мільйона гривень.

«Враховуючи те, що міська клінічна лікарня обслуговує хворих з нирковою недостатністю на території області, на утримання відділень інтенсивної терапії з хронічним гемодіалізом у Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Ратному, Маневичах спрямовано 2,6 мільйона гривень», - зазначила Людмила Гаврилевська.

На реалізацію регіональної програми із запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» з бюджету міста викроїли 400 тисяч грн. Разом із тим, на лікування хворих на цукровий діабет пішло 4,4 млн. Ще 1,4 мільйона гривень виділили на відшкодування лікарських засобів.

Натомість щоденні витрати на харчування одного хворого в КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становлять 15,06 гривень, а для пацієнток Луцького клінічного пологового будинку – 10 гривень 29 копійок на день.

Разом із тим, забезпечення медикаментами одного хворого на день у КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становить 28,63 гривні, а в міському пологовому будинку - 33, 62 гривні на день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні