На Волині будуватимуть мультифункціональні спортмайданчики

0
3
На Волині будуватимуть мультифункціональні спортмайданчики
Цього року Волинь отримала субвенцію з держбюджету на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту у сумі 4,9 мільйона гривень. За умовами надання субвенції – місцеві бюджети мають співфінансувати проекти в обсязі не менше, ніж 50% від вартості робіт.

Тож цьогоріч на Волині можуть збудувати спортивних майданчиків майже на 10 мільйонів гривень. Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань визначення переліку об’єктів для вищевказаного будівництва, яке відбулося в п’ятницю, 16 серпня 2019 року, – повідомили в пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, заступник голови регіональної комісії Ігор Дмитришин розповів про деталі будівництва та умови отримання субвенції.

Якими будуть майданчики?

Мультифункціональні майданчики повинні бути завдовжки не менше, ніж 38 метрів і завширшки не менше, ніж 20 метрів. Призначені – для занять з не менше, ніж чотирьох ігрових видів спорту. Площадки матимуть спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання, що відповідає правилам проведення змагань, затвердженим в установленому законодавством порядку.

Умови отримання субвенції

Місцевий бюджет має профінансувати не менше, ніж 50% загальної вартості робіт. Субвенційні кошти може отримати громада, у якій незадовільний стан існуючих майданчиків, яка відвела земельну ділянку на будівництво, має всі необхідні документи, зокрема проектно-кошторисні. Окрім того, обов’язковою умовою є доступність майданчика для занять ігровими видами спорту населення з інвалідністю та інших маломобільних груп. А також, належне забезпечення подальшої експлуатації та функціонування площадок за кошти місцевих бюджетів.

Скільки проектів претендують на отримання субвенції?

На отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорт претендують 10 проектів: будівництво майданчика у селі Липини, в Люблинецькій ОТГ, у смт Маневичі, в селі Оконськ Маневицького району, в селі Крупа Підгайцівської сільської ради, в смт Ратне та капітальний ремонт в смт Заболоття Ратнівського району, на вулиці Глушець в місті Луцьку, на проспекті Соборності в місті Луцьку та в місті Ковелі.

Які проекти підтримала регіональна комісія?

Заступник голови обласної державної адміністрації, голова регіональної комісії Валентин Цьось запропонував підтримати ті проекти, які вже мають проектно-кошторисну документацію. Зокрема, це майданчики в Липинах, Ковелі, Люблинці, в Луцьку на вулиці Глушець, та в Заболотті. Однак, Луцьк та Заболоття – за умови, що вони скорегують проектно-кошторисну документацію, позаяк розміри в них менші, за стандартні.

Члени комісії одноголосно підтримали таку пропозицію та розподілили кошти на ці об’єкти – 50% від кошторисної вартості кожного. Решту проектів, які претендують на кошти державної субвенції, визначатимуть на наступних засіданнях комісії.

Долучилися до засідання комісії депутат обласної ради, багаторічний тренер та очільник футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний та керівники спортивних федерацій регіону. А саме, голова «Федерації футболу Волинської області» Василь Кохановський, віце-президент «Федерації баскетболу Волинської області» Сергій Смітюх та президент «Федерації волейболу Волинської області» Ігор Рясик.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні