Під Луцьком знесуть сортувальну лінію

1
-8
Під Луцьком знесуть сортувальну лінію
До кінця серпня демонтують сортувальну лінію побутових відходів, що розташована на полігоні в селі Брище Луцького району.

Про це стало відомо в п’ятницю, 16 серпня, на засіданні позачергового виконавчого комітету Луцької міської ради.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк розповів, що лінія для сортування відходів не працює і не виконує свою основну функцію по сортуванню відходів ще з листопада минулого року.

«Враховуючи те, що полігон для захоронення побутових відходів в Брищі переповнений і вже майже вичерпав свій ресурс, є необхідність встановити нову, більш потужну та сучасну сортувальну лінію на території міського полігону», – розповів Осіюк.

Директор Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що проблема з цією станцією існує давно. Все через конфлікт власників.

«Нам треба підвести риску і все закінчити. Коли створювалося ТзОВ «Луцьк ЕКО» – були хороші плани, мали бути й прибутки для «Луцькспецкомунтранс». Потім почалися розбірки між власниками, які ділять лінію. Коли вони почали займатися тільки своїми справами, то довели до того, що людям не платили зарплату, їм видали трудові книжки без будь-яких записів. Назбиралося 174 тисячі боргу перед підприємством «Луцькспецкомунтранс» за електроенергію, транспортні послуги тощо. Я пропоную закрити підприємство і хай вони демонтують цю лінію», – розповів Валерій Кузьмич.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, що депутати міськради виїжджали на полігон в село Брище Луцького району, аби перевірити, як працює сортувальна лінія.

«Коли ми побачили, в якому стані вона знаходиться – це жах. Умови, в яких люди сортували сміття – це як кріпосне право. Нині сортувальна лінія готова до монтажу», – пояснив він.

Член виконавчого комітету Михайло Щур поцікавився, чому питання про демонтаж розглядають лише зараз, адже проблема існує більше року. Валерій Кузьмич пояснив, що протягом всього часу йшли перемовини з власниками.

«Весь час йшов діалог з власниками цієї лінії. Їм був наданий останній термін – минулий вівторок», – пояснив Кузьмич.

Микола Осіюк додав, що нині за рахунок співфінансування з навколишніх об'єднаних територіальних громад та департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради виготовлена та оплачена частина нової лінії для сортування побутових відходів, яке вже готове встановити підприємство «Хаммель-Україна».

«Нам треба зараз прийняти це рішення, інакше цю сортувальну лінію продадуть комусь іншому. Вона буде більш потужна та сучасна. Тим паче, належатиме не якомусь підприємству, над яким ми не мали контрою, а Луцькій міській раді», – сказав він.

Члени виконавчого комітету підтримали цей проект рішення із запропонованою зміною про те, якщо ТзОВ «Луцьк ЕКО» цього не зробить, демонтаж проведе КП «Луцькспецкомунтранс». Втім підприємство звернеться з претензією про відшкодування збитків, пов’язаних з демонтажем сортувальної лінії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це ту, що недавно купили ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні