--> Як лучани освячували мед і квіти. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як лучани освячували мед і квіти. ФОТО

0
-1
Як лучани освячували мед і квіти. ФОТО
У храмі Всіх Святих землі Волинської відзначили день пам’яті святих мучеників Маккавеїв.

Про це повідомляють на сайті Православна Волині.

Службу очолив протоієрей Олександр Мазурак, котрий до того ж нині відзначає свій день народження.

Йому співслужили настоятель собору протоієрей Володимир Яцишин та клірики храму.

За богослужінням молились багато вірян. Після Літургії були прочитані молитви на освячення меду, квітів та зілля, які віруючі люди, згідно благочестивого звичаю, принесли цього дня до храму.

У своєму слові проповіді отець Олександр наголосив на тому, що подвиг старозавітніх мучеників Маккавеїв є прикладом твердості віри, яка є найвищою цінністю у житті людини.

«Сьогодні ми також відзначаємо день Хрещення Русі, адже як свідчать літописи, саме 1 серпня, тобто 14 серпня за новим календарем, у день Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього та пам’яті святих мучеників Маккавеїв відбулось Хрещення киян у Дніпрі. Тому й існує у нашій Церкві звичай освячувати в день цього свята воду. Бережімо нашу святу Православну віру, взявши за приклад святих старозавітніх мучеників Маккавеїв», – сказав священник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні