Луцька лікарка розповіла, яку інфекцію можна підчепити у церкві

3
-1
Луцька лікарка розповіла, яку інфекцію можна підчепити у церкві
Медичний директор Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповіла, якими хворобами можна заразитися у храмі.

Про це розповідає ІА "Конкурент".

Нагадаємо, раніше протоієрей Володимир Долгих заявив, що заразитися від інших людей, причащаючись з однієї ложки, запиваючи з однієї чашки, прикладаючись до ікон, не можна.

За словами медика, інфекцію можна підхопити у будь-якому місці. А церква – це громадське місце, де збирається багато людей.

"Загалом, це – поєднання речей духовних з речами матеріальними. Насправді мені важко говорити на цю тему. Вона значно розлогіша. І є такий момент: різні ж конфесії є, там різний тип причащання. Є різні інфекції і різні шляхи передачі", – зазначає Любов Серба.

"Наприклад, можна підчепити грип. Людина ж кашляє, чхає. Також ті інфекції, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Їх багато. Кір, наприклад, має високу контагіонізність (заразність), епідемічний паротит – меншу. Прийде людина в інкубаційному періоді, вона навіть не знає, що вона вже хвора. Але контагіозність тут низька, до 40 %", – роз'яснює лікарка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю цю лікарку.про таких кажуть лікар від бога
Відповісти
Взагалі не розумію,чому в наших церквах причащають всіх з однієї ложки???Це ж реально небезпечно,тим-більше малим дітям.
Відповісти
ЛЮБА, ТИ Ж ЦЕРКОВНА ЛЮДИНА...НЕ МОЖНА СЛУЖИТИ ДВОМ ПАНАМ...НЕ ЧЕКАЛА ПОЧУТИ ЦЕ З ТВОЇХ УСТ...ЖАЛЬ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні