Під Луцьком замість торговельного центру збудують житловий комплекс

0
-8
Під Луцьком замість торговельного центру збудують житловий комплекс
Депутати Княгининівської об’єднаної територіальної громади проголосували за генеральний план села Зміїнець. Мешканці села, які прийшли на сесію, були проти зміни цільового призначення однієї із земельних ділянок ОТГ.

Як проходило голосування і обговорення – в сюжеті Суспільного Волині.

Мова йде про ділянку площею гектар на межі Зміїнця і Луцька. Мешканець села Олег Бондарук каже, що її комерційна вартість може сягати понад 10 мільйонів гривень. Там хочуть будувати житловий комплекс, хоч спочатку планували торгово-розважальний центр. Втім, забудовник змінив цільове призначення.

"Схема проста: земельну ділянку спочатку дають в оренду, потім орендар просить змінити цільове призначення, змінюють, і тоді, в ліпшому випадку, орендар викуповлює ділянку за оціночною вартістю, яка дуже низька", – пояснює Олег Бондарук.

Депутатка Княгининівської ОТГ від Зміїнця Алла Жупанюк зібрала більше 100 підписів проти зміни цільового призначення земельної ділянки з торгово-розважального центру на житловий багатоповерховий будинок.

"Забудовник, який виграв тендер – право на оренду, передумав і вирішив на тому місці збудувати багатоквартирні будинки. Втім, коли будують багатоквартирні будинки, і там реєструються мешканці – вони створюють ОСББ, і земля безкоштовно переходить у їх власність. Це є корупційна схема", – пояснює депутатка.

Жителі села Зміїнець не хочуть, аби там будували багатоповерхівки.

"Чому 17 депутатів мають вирішувати нашу долю? Ми проти!", – стверджує жителька села Наталія Бабич.


Питання про затвердження генерального плану Зміїнця викликало обговорення у присутніх на сесії Княгигинівської ОТГ.

Забудовник зобов’язався сплатити до бюджету громади три мільйони гривень – суму оренди ділянки за 10 років. Таку інформацію на сесії підтвердив представник забудовника Микола Дуда.

"Ми не хочемо використовувати вашу площу, просто побудувавши великий ангар. Ми хочемо побудувати вам дуже гарний жтловий комплекс, в якому будуть теж торгові заклади, перукарні, інші заклади інфраструктури", – мовив представник забудовника.

В підсумку 14 депутатів проголосували за. Рішення ухвалено. Серед тих, хто підтримав рішення, голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні