На Волині запрацював тимчасовий пункт пропуску до Польщі. ФОТО

0
5
На Волині запрацював тимчасовий пункт пропуску до Польщі. ФОТО
У селі Адамчуки Шацького району стартувало відкриття міжнародного заходу.

Про це пише Район.Шацьк.

Традиційно обидві делегації – Шацька та Влодавська – зустрілися на річці Західний Буг («Кордон № 1055 Збереже – Адамчуки»), де протягом трьох днів працюватиме тимчасовий пункт пропуску.

Перерізавши символічну стрічку, Сергій Карпук та Анджей Романчук обмінялись короваями та привітали один одного щирими словами та теплими обіймами.

Після теплої зустрічі польсько-українська делегація, пройшовши митний та прикордонний пункт, вирушили на польську сторону на ювілейну Х міжнародну конференцію «Наше Полісся, наш Буг». Проте цього річ вона відбувалась не у Влодаві, а одразу на території під відкритим небом біля понтонного мосту та пункту пропуску. На цій конференції Ірина Вахович відзначила, що обом сторонам та прикордонним регіонам потрібні не тимчасові пункти пропуску, котрі відкриваються лише на три дні в рік, а постійні. Проте це вже потрібно вирішувати на рівні двох держав, про що й буде лобіювати область у Києві.

Тим часом по обидві сторони Бугу вже чекали на відкриття кордону мешканці обох прикордонних регіонів. І коли жителі Шацького району йшли до Польщі пішки, то поляки ж, в більшості, як і в минулі роки, на велосипедах, аби об’їхати територію району, помилуватися красою Світязя та відвідати найбільш курортні місця краю.

На українській стороні поляків чекала виїзна торгівля, адже популярністю у сісідів користуються різноманітні українські напої та солодощі, а також унікальна сувенірна продукція.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні