Помер найстарший боєць ООС

0
-3
Помер найстарший боєць ООС
Владиславу Бунецькому (позивний «Сивий») з міста Стрий Львівської області був 71 рік.

Про це повідомив його бойовий побратим і голова Львівської обласної організації «Правий сектор» Тарас Бобанич (Хаммер), членом якої пан Бунецький був останні кілька років, - пише Західний аргумент.

«Сьогодні відійшов у вічність боєць Добровольчого українського корпусу «Правого сектора» зі Стрия Владислав Бунецький (друг «Сивий»), – написав пан Бобанич на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що пан Бунецький, який родом зі Стрия, пішов в зону ООС добровольцем у 68 років. Був у полоні бойовиків. А після звільнення продовжив захищати свою рідну країну.

Життя Владислава Бунецького з дитинства було нелегким. У 1949-році його родину вислали до Сибіру. Певний час він працював електриком високовольтних мереж, машиністом на алюмінієвому заводі. До України він повернувся лише у 1982 році. А наступного року одружився.

Навчався у Дрогобицькому філіалі Львівської політехніки. Однак, через проблеми з грошима, студентську парту довелося змінити на забої у шахтах Червонограду. Згодом він влаштувався працювати електриком на стрийське комунальне підприємство, яке обслуговувало котельні міста.

З 1992 року він був членом Організації українських націоналістів та членом Союзу політв’язнів України.

Після того, як у 2005 році померла дружина, Владислав Бунецький сам виховував трьох дітей.

В 2014 році він познайомився із жінкою з Луганщини. Переїхав до неї, одружилися. Пішов захищати Україну від російських бойовиків і потрапив у полон. На щастя, дружина змогла його викупити і вони переїхали жити до Стрия, де Бунецький і вступив до «Правого сектору».

«Мені скоро 69, та не можу сидіти вдома і дивитись, як проклятий москаль топче мою землю. Мій батько розумів, що Радянський Союз небезпечніший за Німеччину. Тому у 1943-му він вступив у дивізію СС «Галичина» і воював проти москалів. А я мушу продовжувати справу батька, – казав колись в одному зі своїх інтерв’ю Владислав Бунецький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні