У Луцьку за підготовку рекордсмена тренерові «віддячили» звільненням

27
3
У Луцьку за підготовку рекордсмена тренерові «віддячили» звільненням
Тренера рекордсмена України звільнили за «прогули», поки він готував спортсмена до чемпіонату світу.

Про це пише Олена Назаренко на сайті «Главком».

Три срібні медалі «Luxembourg Euro Meet»; два «золота» «Multinations Youth Swimming Meet»; два юнацьких рекорди України; «золото», п‘ять срібних і три бронзових медалі чемпіонату України серед юніорів; три золотих, три срібних та дві бронзові медалі чемпіонату України серед молоді; «золото», «срібло» та дві «бронзи» дорослого чемпіонату України – це перелік досягнень, які лише за рік принесли Луцьку вихованці тренера з плавання Володимира Самчука. Зараз лідер групи цього наставника, брасист Максим Ткачук готується представити Україну на чемпіонаті світу серед юніорів. Причому він став першим вихованцем цієї школи, який відібрався на чемпіонат світу.

У винагороду за блискучий сезон тренер юних чемпіонів Володимир Самчук не отримав ані подяки, ані премії. Натомість у надвідповідальний період підготовки його спортсмена до чемпіонату світу Володимира несподівано звільнили зі спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Луцької міської ради, в якій він пропрацював 18 років. Причому ситуація склалася абсурдна: наставника звільнили за «прогули» в той час, як він тренував свого підопічного до чемпіонату світу. Далі розповідає сам Володимир Самчук.

«Попри все маєш відсиджувати свої години у басейні, де немає води»

– Лідер моєї групи Максим Ткачук, який нещодавно встановив на дистанціях 100 і 200 метрів брасом два юніорських рекорди України на чемпіонаті країни на короткій воді в Запоріжжі — перший в історії нашого басейну, хто відібрався на чемпіонат світу, – каже пан Володимир. – Раніше лучани виступали на таких змаганнях, але вони на той момент вже багато років не тренувалися в Луцьку – жили в Києві чи деінде. А ось так, щоб спортсмен саме з цього басейну потрапив на чемпіонат світу – вперше в історії школи. Вже 20 серпня у Максима чемпіонат світу серед юніорів. Треба готуватися. Але влітку наш басейн спускають на профілактику. Тому я написав заяву з проханням проводити тренувальний процес із підготовки до чемпіонату світу в приватному клубі. Директор Олександр Сологуб сказав: «Так, добре».

Проходить тиждень, мені телефонують і кажуть: «Що ти собі дозволяєш, чому не ходиш на роботу? Ти маєш проводити тренування тут».

Я питаю: «Як, води ж нема?»

Вони кажуть: «Ти маєш, одначе, відсиджувати свої години».

Я почав туди ходити, тренування в залі ми проводили там. І на третій день, як я таким чином працював, мене покликав директор, сказав, що складено акти про мої прогули за той тиждень, як ми тренувалися в іншому басейні, і мене звільняють. Хоча всі документи про це оформлено «заднім числом». І я ще й зарплату перед цим отримав, за той час, коли начебто «прогулював».

«Дорікали нам тим, що занадто швидко іде прогрес»

– Взагалі, все почалося півтора роки назад, – згадує передісторію Володимир Самчук. – Директор нашої школи Сологуб тренує сина заступника мера Костянтина Петрочука. Він у нас в місті дуже розрекламований. Про нього писали, що новий Майкл Фелпс з’являється. І раптом мій вихованець почав дуже швидко його обганяти, у нього пішов результат. У рідній школі нас почали звинувачувати у вживанні анаболіків. Але в спорті все по-чесному: якщо ти напрацював на перше місце, то маєш його. Секунди є секунди!

Замість того, щоб радіти – дорікали нам тим, що занадто швидко іде прогрес. Таке враження, що результати у державних установах нікому не потрібні. Головне, щоб все йшло потихеньку. Почали поливати брудом мою групу, казати що з вересня у мене позабирають дітей. З нового навчального року і справді почали реорганізацію за системою так званого «бригадного плавання» – діти одного року народження мають займатися в одного тренера.

У мене займаються різного віку, а їх хотіли розформувати по різних групах. Я і ще два тренери не погодилися — це нонсенс. Не можна з’єднувати дітей різного рівня. Якщо у мене є дівчинка 2007 року народження, яка пливе перший дорослий розряд, а всі інші її віку ледве-ледве третій дорослий виконують, як їх можна з’єднувати в групу? Інші, може, до неї й підтягнуться. Але лідерка деградує! Таких треба підтягувати в сильнішу групу, де спортсмени показують результат. Тому я не погодився. У мене тоді всіх дітей забрали, залишилася одна група моїх лідерів — вісім спортсменів.

«Або ви плаваєте в групі директора, або взагалі не плаваєте у цьому басейні»

– Іншим дітям не давали тренуватися в моїй групі, казали: «Або ви плаваєте в групі директора, або взагалі не плаваєте у цьому басейні». Постійно чіплялися до всього, навіть забороняли використовувати штангу у тренувальному процесі. Я спеціально виконав норматив майстра спорту зі штанги, щоб не виникало ні у кого питань.

Нам з дітьми дали одну доріжку. А паралельно група директора з п’яти-шести осіб на двох доріжках тренується. Хоча очкові результати не порівнювані. Моя група принесла за цей сезон половину очок всій області. І у нас одна доріжка, на якій разом з усіма тренується збірник України, рекордсмен України, який готується на чемпіонат світу.

«В інших областях чемпіонів з квітами зустрічають, а у нас обзивають «анабольщиками»

– Зараз Максим Ткачук поїхав зі збірною в Угорщину на підготовчі збори до чемпіонату світу. До речі, тренери з усіх інших областей поїхали з дітьми. Один я не поїхав, бо організація, яка мала б відряджати, не відіслала мене туди. До цього така ж ситуація була в турніром «Мультінейшнс», куди діти їдуть за рахунок збірної, а тренерів має відряджати їх організація. Мене туди теж не відправили.

Мої діти приїжджають з чемпіонатів з результатом, у рідному басейні їх починають обзивати «анабольщиками». В інших областях дивишся – чемпіонів з кульками і квітами зустрічають. Дуже прикро за дітей.

Через таке ставлення вже кілька тренерів звільнилися зі школи. Таке враження, що виживають тренерів, які показують результат, і зроблять там «купальню», щоб заробляти гроші.

«Я здаватися не збираюся, через незаконне звільнення буду подавати до суду», – підсумовує Володимир Самчук.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор -лох,таке воно було і в університеті.
Відповісти
Страшна в нас нація, нажаль.
Відповісти
Ці спортсмени прославляють нашу Волинь і не заслуговують на таке, це точно
Відповісти
Ці спортсмени прославляють нашу Волинь і не заслуговують на таке, це точно
Відповісти
На жаль , все в цій статті -правда . Моя дитина , також плавала в цьому басейні . Як можна показувати результат , коли на одній доріжці тренується більше десяти дорослих спортсменів ? Тому , з нового навчального року, ми переходимо разом з тренером до іншого ПРИВАТНОГО спортклубу .
Відповісти
Дуже шкода , що тренери , які мають талановитих дітей шукають якусь альтернативу. Може треба зібрати тренерський совєт ?
Відповісти
Спортсмена і тренера вже напевно вся Європа знає , як авторитетних людей , а от цих покидьків, які роблять перепони вже важають їх, як хворих на олову людей
Відповісти
Наша тренер з цих же причин звільнилась з СДЮШОР і ми з нового навчального року переходимо до приватного спортивного клубу.
Відповісти
Надзвичайно приємно коли визнають рівень організації забезпечення умов, що дає змогу підготувати спортсменів високого рівня. Але ми нікому не дозволимо в КЗ,,СДЮСШОР плавання ЛМР'' систематично порушувати трудове законодавство, при цьому не ходячи на роботу та отримувати заробітну плату за кошти платників податків міста Луцька. Підло і низько прикриватися дитиною. Ми хочемо щоб закон був для всіх рівний не залежно чи ти тренуєш переможця олімпійських ігор чи ти технічний працівник.
Відповісти
Мені здається, що Ви, як директор цього закладу, маєте тримати якісних тренерів і створювати умови для амбітних дітей, що вже показали високі результати. В результаті, підло звільнили тренера і кинули на призволяще його вихованців. Я власну малу дівчину планував віддати в Ваш заклад, коли на початку року побачив новини на Аверсі. Зараз що пропонуєте мені робити, Вам віддати, після прочитання цієї статті?
Відповісти
Що Ви , шановний скажете коли суд скасує звільнення тренера????
На мою думку за такі дії, якщо це станеться директор закладу та директор департаменту повинні написати заяви на звільнення за власним бажанням!!!
Побачимо чи є у Вас совість та гідність про яку Ви розказуєте всім градоначальникам міста!!!
Відповісти
Підло і низько во так виганяти одного з найкращих тренерів, про шо ви пишите????????
Ви привикли о це прикриватися своїм трудовим занодавством і підписувати заднім числом заяви, о це підло і низько! ПОЗОР!!!
Відповісти
Торгашеский дух делает всё большее маленьким. Владимир, они оставляют вам два возможных варианта развития события. Борьба вплоть до смены директората бассейна или, увы, поиск страны где вас будут ценить. Какое бы решение вы не приняли мы вас поддержим.
Відповісти
руки геть від Іхтіандра!
Відповісти
А чого мовчить мер міста? Чи він помер від цього випадку з тренером?
Відповісти
він засунув свій язик глибоко собі в одне місце і сидить тихенько, да і в нас в принцепі мера нема...
Відповісти
Вибачте, не маю укр. шрифтыу, живу за кордоном. А як дийсно можна готуватись до змагань, коли в бассейни не мае води??? и на мисяць-пивтора литом ми издили на збори у Новий - Роздил чи Дрогобич. Пидготовка спортсменив такого ривня передбачае не лише сидити тренеру у пустому басейни, без води, а пидготувати спортсмена до змагань, долаючи будь яки перешкоди!!! А коли необхидно, то годувати за властной кошт. Даже прикро

Відповісти
Вибачте, не маю укр. шрифтыу, живу за кордоном. А як дийсно можна готуватись до змагань, коли в бассейни не мае води??? и на мисяць-пивтора литом ми издили на збори у Новий - Роздил чи Дрогобич. Пидготовка спортсменив такого ривня передбачае не лише сидити тренеру у пустому басейни, без води, а пидготувати спортсмена до змагань, долаючи будь яки перешкоди!!! А коли необхидно, то годувати за властной кошт. Даже прикро

Відповісти
На жаль.....
Директор спортивної школи сьогодні має майже необмежену владу над тренером, що нерідко призводить до волюнтариських рішень та зловживань.
Пропоную
Запровадити обов'язковою умовою для спортивних клубів створення наглядових рад.

На даний час маємо таку ситуацію з тренером Самчуком В.В. та адміністрацією КЗ Сдюшор Луцької міської ради!!!
Відповісти
Такі тренери завжди були незручними і неподобались керівництву. Вони вимогливі до себе і саме цього вимогають від інших. А це додаткова "напруга", іноді і додаткові часи работи. Але вони такі і іншими не будуть, і їх треба сприймати такими, які вони є. Тому вони і ІНШІ, бо талановиті.
Відповісти
Наскільки в нас люди закомплексовані, які намагаються підтримувати вигідну собі систему і тішити свою хвору психіку. "Царькі" кругом засіли і в тому числі в басейнах. Країна ушкоджених?
Відповісти
Ситуація абсурдна. Якщо відкинути особисту неприязнь Сологуба до Самчука, будь який керівник зацікавлений у тому, аби вихованці його закладу виступали на чем пірнати світу. Тож він сам і мав в першу чергу подбати про те, де хлопчик готуватиметься до чемпіонату світу - знайти басейн для тренувань, поки у них на профілактиці. Натомість щоб допомагати, він навпаки став встромляти палки в колеса, поставивши особисту неприязнь вище за честь школи, зі інтереси юного спортсмена
Відповісти
Ганьба директору Олександру Сологубу! Ви - зразок деградації і сором для нашого міста...
Відповісти
https://www.sportlife.ua/uk/about/staff/28273
Відповісти
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Youtube, что узнать что происходит в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был честный и Вы не получали вредную информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время изучаю новости только здесь.
Так же вот несколько из актуальных статей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-policii-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/ugolovnaya-amnistiya-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/kalendar-na-2019-god-s-prazdnikami-i-vyxodnymi/
https://ukr-life.com.ua/pensii-pereselencam-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/novye-tarify-vodafon-vodafone-v-ukraine/
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт hochuvpolshu.com.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-na-zavode-philips.html
Відповісти
Вы вообще представляете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подсовывают какие то не настоящие статьи и мы часто не читаем информацию из первых рук.
Перебрав много источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты показывают хоть какую то картину жизни в которой живем.
Очень важно в наше время отбирать настоящие СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/bezvizovye-strany-dlya-ukraincev/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні