У новій школі у волинському селі зобразили Кузьму і Шевченка

0
7
У новій школі у волинському селі зобразили Кузьму і Шевченка
У новозбудованій школі в селі Любохини Старовижівського району, яку готують до відкриття, на стінах зобразили портрети Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) і Кобзаря Тараса Шевченка.

Школу планують здати в експлуатацію, 2 вересня, – повідомляє прес-служба облдержадміністації.

6 серпня відбулась виїзна нарада в Любохини під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, який зустрівся з генеральним підрядником, будівельниками та профільними субпідрядними організаціями, що відповідають за протипожежну безпеку, водовідведення, електрифікацію, систему оповіщення, благоустрій прилеглої території тощо. Учасники наради обговорили усі питання, які потребують вирішення.

Школа практично готова. Щоби діти вже могли навчатися там з першого вересня, зазначив Валентин Цьось, потрібно завершити ще деякі питання. За його словами, кошти усі погодили, єдине що, чекають доки з Мінфіну їх нарахують. "Уся процедура пройдена, Мінрегіон нам усе погодив і днями кошти повинні надійти. Школу потрібно відкрити до першого вересня", – зазначив він.

Нагадаємо, будувати школу розпочали у 2011-му році за кошти державного та місцевого бюджетів. Активно будівельні роботи розпочали у 2017-му, коли об’єкт включили до Державного фонду регіонального розвитку. Тож левова частка коштів на будівництво залучена з ДФРР, решта – з місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

У 2019 році на добудову школи з Державного фонду регіонального розвитку виділили 23,6 млн грн. Окрім того, для забезпечення доступності маломобільних груп населення передбачили комплекс заходів таких як спорудження чотирьох мобільних сходових підйомників на гусеничному ходу (модель SA) для підйому візка з людиною, облаштування відповідних санітарних кабін, збільшення ширини прорізів дверних блоків для переміщення колясок.

Загальна кошторисна вартість проєкту – близько 83 мільйони гривень, а фактична будівельна готовність – 90 %.

Потужність школи – 198 учнівських місць, але, як відзначила директорка школи, дітей навчатиметься більше. Станом на сьогодні очікують вже 260 учнів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні