«Це не колишня біржа, а вже сучасна структура», – безробітна про Волинський ОЦЗ

0
1
«Це не колишня біржа, а вже сучасна структура», – безробітна про Волинський ОЦЗ
Державна служба зайнятості постійно змінюється, аби відповідати запитам суспільства. Так, з початку 2019 року в кожному центрі зайнятості Волині працюють кар’єрні радники – фахівці, які надають послуги за індивідуальним підходом до кожного клієнта, повідомляє відділ інформаційної роботи Волинського ОЦЗ.

Однак, до того, як кар’єрні радники починають працювати з пошукачами роботи, з ними спілкуються реєстратори, які й проводять первинний прийом.

Відчув себе на місці фахівця, який першим спілкується з клієнтами служби і директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Сьогодні, 1 серпня, керівник служби особисто вів прийом громадян у Луцькому міському центрі зайнятості.

«Ми намагаємося максимально наблизити свої послуги до людей. Я вирішив сьогодні теж попрацювати реєстратором, поспілкувався безпосередньо з людьми, які прийшли на прийом: хтось – на первинну реєстрацію, хтось– на консультацію. Мені важливо розуміти, наскільки наші можливості відповідають запитам громадян. Приємно зазначити, що люди задоволені сучасними електронними сервісами, зокрема, електронною чергою. Сьогодні, до речі, були клієнти, які нею скористалися», – поділився враженнями пан Роман.



Зокрема, станом на 1 серпня, у базі Луцького міського центру зайнятості налічують 1 983 вакансії, майже стільки ж і безробітних.

За день кожен із реєстраторіву середньому обслуговує 25-30 осіб. За словами директора Центру Олени Шишової, у кожного фахівця достатньо часу, аби детально поспілкуватися з клієнтами і «визначити кроки, які будуть спільно робити кар’єрний радник та пошукач роботи до успішного працевлаштування останнього».

Враженнями від нового формату роботи служби зайнятості діляться й самі відвідувачі. Як розповіла Тетяна Дубель:

«Мені подобається робота центру зайнятості. І це не колишня біржа, а вже сучасна структура. Тут дійсно, за бажання самого безробітного і можливості, можна знайти хорошу роботу. Я постійно контактую зі своїм кар’єрним радником, мені телефонують навітьу період між відвідуваннями центру. І це дійсно працює».



«На вимогу ринку праці центр зайнятості постійно змінюється, аби максимально якісно надавати соціальні послуги для кожного клієнта. Ми не хочемо обмежуватися стандартним алгоритмом роботи, а навпаки, під час безпосереднього спілкування, допомогти розвинути приховані таланти людини, її творчі здібності, можливо зорієнтувати на відкриття власної справи. Робота має бути в задоволення, з хорошою заробітною платою та гідними умовами праці. Людина має отримати якісні послуги – у нашій роботі це пріоритет номер один», – резюмував Роман Романюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні