Переваги та недоліки індукційної варильної поверхні*

0
-1
Переваги та недоліки індукційної варильної поверхні*
Останнім часом серед українців зростає попит на індукційні варильні поверхні. Господарки намагаються розібратись у принципах їхньої роботи та обрати для себе найкращий варіант.

Принципова схема дії панелі полягає у використанні котушок індуктивності, які активуються від проходження струму. Так виникає електромагнітне поле. Вихрові струми нагрівають спеціальний феромагнітний посуд, у якому готується їжа. Тому незайвим буде розповісти про усі переваги та недоліки такої інновації.



Переваги індукційної варильної поверхні

Переваг у порівнянні з іншими поверхнями багато. Це низьке споживання електроенергії та безліч функціональних налаштувань.

Швидке нагрівання та зручність приготування

Швидкість нагріву каструль та їхнього вмісту дуже висока. Технологія електромагнітного поля та точковий вплив на посуд дозволяє максимально швидко його прогріти.

Судячи з відгуків власниць індукційних поверхонь, готувати на них дійсно зручно.

Плитки чуйно та миттєво реагують на збільшення чи зменшення температури. Наявність корисних функцій та налаштувань робить процес приготування страв захопливим та легким.



Інтенсивний нагрів

Бувають випадки, коли потрібно швидко закип'ятити воду чи нагріти пательню. Наприклад, для млинців. У такому разі використовують функцію потужного нагріву в одну мить PowerBoost. Таке цікаве вміння мають індукційні варильні поверхні Bridge від «Електролюкс».

Безпечне нагрівання

Під час роботи плитки, її поверхня нагрівається лише під дном каструлі чи сковорідки. Поруч із посудом поверхня ледве тепла. Процес приготування на такій плитці безпечний, оскільки унеможливлює отримання опіків. Багато сімей з дітьми обирають індукцію саме за цим критерієм.

Легкість прибирання

Продукти, що випадково потрапляють на поверхню з каструль, не пригорають. Причина – низька температура поверхні. Навіть вираз «У вас молоко втекло!» не розхвилює господиню. Забруднення дуже легко прибрати, оскільки після виключення плитка миттєво охолоджується.

Визначення наявності посуду

Сучасні моделі майже всі обладнані функцією розпізнавання наявності посуду. Це означає, що порожня плитка просто не ввімкнеться. Щойно господар прибирає каструлю з поверхні – техніка вимикається.

Взаємодія приладу з витяжкою

Багато моделей марки «Електролюкс» оснащені функцією Hob2Hood: https://www.electrolux.ua/ua/taste/discover/buying-guides/hobs/. Це дозволяє без дротів під’єднати поверхню до витяжки. Залежно від режиму готування, витяжка підбирає інтенсивність вентиляції.



Недоліки індукційних панелей

Що зупиняє покупців від такої обновки? Головний мінус індукційних побутових приладів – висока вартість.

Технічні сучасні прилади дійсно дорожчі за плитки з Hi Light конфорками й, тим паче, за електроплитки. Для того, щоб готувати на індукційний поверхні, потрібно мати спеціальний посуд. Тому кожна господиня після придбання плитки має зробити ревізію у кухонних шафах.

Можна використовувати лише вироби з дном з феромагнітними властивостями. Таке начиння виробляють майже всі бренди кухонного посуду. Від улюбленого алюмінієвого, скляного, латунного, керамічного та мідного посуду доведеться відмовитись. А от сталеві та чавунні вироби ще стануть у нагоді. Дно має бути ідеально рівним, недопустимі навіть міліметрові западини. Перевірити придатність посуду легко – варто лишень поставити його на індукційну поверхню. Якщо посуд не підходить, плитка не вмикається.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні