--> Економіст спрогнозував курс долара до кінця року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Економіст спрогнозував курс долара до кінця року

0
3
Економіст спрогнозував курс долара до кінця року
Курс долара в Україні до кінця року зросте відносно гривні, проте не досягне закладеного в держбюджеті-2019 показника в 29,3 грн/$.

Такий прогноз озвучив економіст Максим Праздников, передає «Обозреватель». Експерт допустив зростання курсу до 26,5-27 грн/$ до кінця року, – повідомляє УНІАН.

"Радує, що кілька місяців тому, в переддень президентських виборів, були побоювання, що буде падіння курсу, девальвація, називали курси 28-30 грн/$, враховували політичні ризики. Цього не сталося – станом на сьогодні ми бачимо певне зміцнення гривні. Є валюта, що заходить в країну, гривня зміцнюється, долар падає", – констатував економіст.

"Зараз є ціла низка факторів, пов'язаних з досить великим приходом з початку року на постійній основі грошей в країну, які вкладаються в ОВДП. Другий фактор – досить гарні результати показують наші аграрії. Зростає експорт і заходить валюта в країну і падає імпорт, що приходить в країну. Відповідно, зміцнюється гривня", – пояснив він.

За словами експерта, Національний банк може скористатися сприятливою ситуацією і наростити резерви, що також знизить тиск на курс.

"З гривнею прогноз досить однозначний – зміцнення, яке ми вбачали влітку, ближче до осені дещо відіграється. При курсі, який зараз 25,6 грн/$, навряд чи відбудеться подальше зміцнення. Буде ближче до кінця року певне зростання імпорту, будуть якісь зовнішні виплати. Відповідно, якась просадка по гривні відбудеться", – спрогнозував Праздников. "Це вже очевидно, що не 29,3 грн/$ середньорічний курс, але цифра близько 26,5-27 грн/$ можлива", – додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні