Чорне чи Середземне: яке море чистіше

0
6
Чорне чи Середземне: яке море чистіше
У Чорному морі майже вдвічі більше сміття, ніж в Середземному. Крім цього, концентрація деяких речовин-забруднювачів перевищує безпечні норми.

Про це йдеться у результатах Чорноморських досліджень проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Посилення екологічного моніторингу Чорного моря: вибрані заходи» (EMBLAS) і Міністерства екології та природних ресурсів України, пише «UA.NEWS».

«Отримані результати досліджень стануть основою для розробки науково обґрунтованої програми заходів щодо поліпшення стану Чорного моря, а також для глобального розуміння поточних ризиків і загроз морським екосистемам», — розповів керівник групи експертів проекту Ярослав Слободник.

Як показало дослідження, 83% морського сміття в Чорному морі — це пластик: PET-пляшки, обгортки від солодощів, пластикові пакети.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні