Вірменин розшукав у Луцьку могилу дядька. ВІДЕО

0
-1
Вірменин розшукав у Луцьку могилу дядька. ВІДЕО
Тисячі кілометрів подолав вірменин Ашот Арутюнян зі своїми братами, щоб побачити місце, де похований їхній дядько в Луцьку.

Він загинув у Другу світову війну. Чоловік розповів, ці пошуки тривали десятиліттями, йдеться у сюжеті UA:Волинь.

Ашот Арутюнян знайшов у Луцьку могилу дядька:

«Отримали ці дані зовсім недавно, спочатку я почав шукати в 1998 році, і мені прийшло повідомлення, що він загинув у 1944 році. Але точної інформації не виходило отримати і часи були такі... Після розпаду Радянського Союзу архівники не відповіли, військові комісаріати теж. У 2015 році я знову розпочав пошуки».

Музейниця Олена Бірюліна розповіла: близько двох місяців тому їй зателефонували з Єревану з проханням допомогти знайти людину.

Олена Бірюліна, завідувачка Музею історії Луцького братства:

«Родина отримала архівну інформацію, щось вони шукали в інтернеті і вони з’ясували, що точно загинув їхній родич під Луцьком, але не можуть з’ясувати населеного пункту. Власне я взялася шукати цей населений пункт. Але звучав він Тангарка. Сьогодні цього населеного пункту не має, це теж ускладнювало пошуки, але ще до війни був такий хутірець Гончарка. Пошуки привели нас в два місця, це обеліск невідомому солдату, на повороті Львівської і Вересневої, інша локація, це меморіал у Луцьку».

Поблизу братської могили воїнів Другої світової війни, які загинули під час звільнення Луцька від окупантів, як свідчать документи, 6 березня 44 року загинув у бою Вараздат Арутюнян, розповіла директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні