--> На Волині суд не дозволив збільшити межі села | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині суд не дозволив збільшити межі села

0
11
На Волині суд не дозволив збільшити межі села
Суд не дозволив збільшити межі села Любохини Старовижівського району.

Про це повідомяє прес-служба прокуратури Волинської області.

Волинський обласний адміністративний суд, задоволивши позов Ковельської місцевої прокуратури, визнав протиправним та скасував рішення Старовижівської районної ради від 07 грудня 2016 року щодо затвердження проекту землеустрою про встановлення та зміни меж села Любохини Старовижівського району.

На виконання листа прокуратури Головне управління Держеокадастру у Волинській області встановило, що дія чинного генерального плану села Любохини не обґрунтовує розширення меж цього населеного пункту.

Новий генеральний план населеного пункту села із включенням до нього земельної ділянки площею 939 га не розроблявся та не затверджувався, що є порушенням Закону України «Про землеустрій» та Земельного Кодексу України.

Відтак суд задоволив позовні вимоги прокуратури, визнав протиправним та скасував незаконне рішення Старовижівської районної ради про зміни меж села.

Таким чином земельну ділянку повернуто у власність держави та попереджено подальше розпорядження нею Любохинівською сільською радою, оскільки це суперечило чинному законодавству у сфері земельних відносин, створювало передумови для незаконної забудови територій та їх відчуження у приватну власність фізичних чи юридичних осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні