Луцький тренер розповів, чи можна їсти кавун під час дієти

1
2
Луцький тренер розповів, чи можна їсти кавун під час дієти
Луцький спортсмен, пауерліфтер, тренер, майстер спорту міжнародного класу Едуард Лісовецький розповів чи можна погладшати від кавуна.

Про це він написав у своєму "Інстаграмі", передає "Таблоїд Волині".

Смакувати кавуном полюбляє чи не кожен. Окрім того, що це смачно, вживання цієї ягоди зменшує ризик захворювань серця, атеросклерозу і підвищеного кров'яного тиску, стимулює кровоносні судини і підвищує лібідо. Але чи можна їсти кавун під час дієти?

"Зрозумійте, немає такого поняття "не можна", потрібно просто розібратися, скільки можна. Кавун, як і багато інших фруктів, містить пристойну кількість цукру в складі, причому здебільшого (або 50/50) в ньому присутня фруктоза. Але, на відміну від фруктів, він містить дуже мало клітковини і про це потрібно пам’ятати. Нашому організму фруктовий цукор не потрібен, він значно швидше (в порівнянні з глюкозою) перетворюється в жир", – пише Едуард на своїй сторінці в інстаграмі.

Також тренер розповідає, що кавуном важко втамувати голод.

"Солодка м’якоть кавуна підвищить ваш цукор в крові (особливо на голодний шлунок). Ви самі знаєте, що кавуна можна з’їсти дуже багато. Навіть, якщо ви наб’єте пузо до відвалу, через дуже короткий час ви знову захочете їсти", – каже спортсмен.

А ось погладшати від кавуна реально, застерігає пауерліфтер.

"Незважаючи на маленьку калорійність, погладшати від кавуна реально. Наприклад, ви купили додому невеликий кавун (6-7 кг), а хто його їстиме? Невже ви зупинитеся на 200 гр? Я практично не зустрічав таких людей"

Щоб збагатитися вітамінами і не набрати лишніх кілограмів тренер дає такі настанови:

1. Кавун на дієті їсти можна, якщо ви дотримуєтеся простого правила – дефіцит калорій.
2. Враховуйте кбжв (калорій, білків, жирів і вуглеводів) кавуна у ваш денний раціон (варто зменшити споживання інших продуктів, що містять глюкозу і фруктозу).
3. Купуйте стільки кавуна, скільки вам дозволено з'їсти. І відразу відкладіть свою порцію на окрему тарілку, поставтеся до нього, як до десерту!
4.Використовуйте просте правило: "Все добре – в міру".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кількість нітратів теж треба враховувати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні