--> Спалах сальмонельозу: на Волині спостерігають тенденцію до росту хвороби | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Спалах сальмонельозу: на Волині спостерігають тенденцію до росту хвороби

0
-1
Спалах сальмонельозу: на Волині спостерігають тенденцію до росту хвороби
На Волині спостерігають тенденцію до росту сальмонельозу.

Епідемічна ситуація щодо кишкових інфекцій залишається загрозливою, реєструються спалахи, - повідомляють у ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Лише з початку травня зареєстрували вже 4 спалахи кишкових інфекцій. Зокрема з них три сальмонельозу та стафілококове харчове отруєння, постраждало 75 осіб, з них 25 дітей. 2 спалахи сальмонельозу виникли в закладах громадського харчування в Луцьку та Ковелі, 1 – в закладі дошкільної освіти міста Нововолинська та стафілококове отруєння в закладі громадського харчування в місті Любомлі.

Основні причини виникнення - порушення протиепідемічного режиму, порушення технології приготування страв, вживання продукції тваринного походження негарантованої якості та безпечності, не запровадження програми передумов за принципами НАССР. Основними факторами виникнення захворювань послужили продукти птахівництва (курятина, курячі яйця) при відсутності супровідних документів на отриману сировину. Фактором стафілококового отруєння ймовірно послужила десертна страва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні