--> Проблеми міста на Волині вирішуватимуть і в Києві, і в Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Проблеми міста на Волині вирішуватимуть і в Києві, і в Луцьку

0
-2
Проблеми міста на Волині вирішуватимуть і в Києві, і в Луцьку
Про житлово-комунальні проблеми – вивезення сміття, ремонт багатоповерхівок та непідйомну комуналку – говорили рожищани на зустрічі із кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» в окрузі №20 В'ячеславом Рубльовим. До зустрічі долучились депутати Луцької міської ради та перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

Основні проблеми жителів будинків №13, 5, 65 та 67, що на вулиці Незалежності, – відсутність ремонту прибудинкових територій та не облаштовані доїзди до будинків. Розповідають: деякі з багатоповерхівок збудовані у 1979 році, тож зношеність житлового фонду потрібно враховувати. Чи не найперше питання в людей про високі комунальні тарифи та куди йдуть їхні гроші за утримання будинків. Мовляв, платять немало, але ні ремонту, ні взагалі якихось змін не видно.



«На жаль, стратегічні українські підприємства, які надають електропостачання і газ, у приватних руках. І я виступаю за те, аби їх повернути назад у державну власність. Адже саме через це врегулювати ціну на газ та інші енергоносії держава часто не в змозі», – каже кандидат у депутати, чинний депутат Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов.

Ще однією проблемою для жителів є вивезення сміття. Мовляв, поруч із багатоповерхівками розміщені приватні будинки, і тамтешні жителі без будь-яких вагань користуються контейнерами, які поруч із багатоквартирними будинками. Ще й не платять за вивезення відходів. Людям радять: аби це вирішити, потрібно залучити інспектора з благоустрою КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» та змусити мешканців приватних будинків укласти договір щодо надання житлово-комунальних послуг із вивезення сміття.

Депутат Рожищенської міської ради Марія Мартинюк каже: зверталась до міської ради щодо ремонту дорожнього покриття між будинками, проте наразі її звернення лишились лише на папері.

«Мені відповіли, що проведення ремонту доріг на вулиці 8 Березня та між будинками на вул. Незалежності 5 та 13 не передбачено міським бюджетом на 2019 рік», – констатує жінка.



В’ячеслав Рубльов каже: такі питання в один момент вирішити неможливо.

«Варто найперше підготувати проектно-кошторисну документацію. Після цього провести зустріч із міським головою та скласти кошторис витрат на реалізацію проєкту. Така проблема, на жаль, є частою у невеликих містах та населених пунктах, – відповідає кандидат. – Вирішувати її варто в кілька етапів, адже це тягне за собою дуже великі кошти».

Та додає: в країні потрібно завершувати реформу децентралізації і передавати на місця не тільки більше повноважень, але й коштів. Це дозволить місцевій владі самостійно вирішувати проблеми мешканців та забезпечувати належне функціонування того чи іншого населеного пункту.

«Наша країна стоїть на порозі необхідних змін. Стара чиновницька, корумпована система виявилась неефективною, і це потрібно змінювати. Я балотуюсь до Верховної Ради України, щоб виправляти ситуацію та вирішувати проблеми простих українців. Кожен з нас повинен проживати в гідних умовах. Тому 21 липня, в день виборів до парламенту, ми повинні об’єднати свої зусилля та обрати новий шлях України, який дозволить нам і нашим дітям пишатись тим, що ми українці!» – наголосив В’ячеслав Рубльов.

До слова, завдяки активній позиції В’ячеслава Рубльова на сесіях Волинської обласної ради для Рожища вдалося залучити кошти з обласного бюджету на встановлення освітлення, ремонт вулиць та дитячих садочків.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні