--> «Не можуть три підприємці шантажувати всіх лучан», – Палиця про перенесення Старого ринку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Не можуть три підприємці шантажувати всіх лучан», – Палиця про перенесення Старого ринку

20
7
«Не можуть три підприємці шантажувати всіх лучан», – Палиця про перенесення Старого ринку
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця заявив, що буде «робити все для перенесення ринку від замку Любарта». Незважаючи на те, що він балотується до Верховної Ради від Луцька, і його позиція може не сподобатися частині виборців.

Про це він сказав у прямому ефірі місцевого телеканалу «Аверс» 18 липня, відповідаючи на запитання журналіста одного з інтернет-ресурсів.

«Хочу сказати, розуміючи, що післязавтра чи через два дні (програма була в ефірі 18 липня – ред.) вибори, своє бачення і ще раз підтвердити: я категорично проти знаходження Старого ринку біля замку Любарта. Категорично проти. Я завжди це декларував і зараз декларую. Я буду робити все для перенесення ринку від замку Любарта. Тому що це наш діамант, який ми маємо відкрити всім. Щоб всі бачили, яка це краса. А сьогодні мені скільки людей з інших міст чи областей присилає фотографії, знаходячись в замку, фотографії на Старий ринок – на цей бардак, який там твориться. Ну, це неприпустимо. Тому я буду все робити для того, щоб його перенести».

На питання, куди перенести Старий (Центральний) ринок, Ігор Палиця відповів:

«Людям запропонували переїхати, де виїзд на Львів, на території Боратину (Боратинської сільської ради – ред.) створений ринок. Він облаштований, але туди чомусь не хочуть їхати. Ну, тому що це далеко від центру. На сьогодні міська влада шукає ще одне-два альтернативних місця, куди запропонувати переїхати, розуміючи ситуацію економічну в країні, що людям треба десь працювати і якось заробляти. Якщо ці пропозиції не задовольнять тих, хто працює сьогодні на ринку, не підійдуть їм, і вони не переїдуть на існуючий сьогодні ринок при виїзді на Львів, тоді буде прийняте рішення просто силовим чином (тому що там сьогодні багато всього незаконно) розчистити цю територію і зробити з неї дійсно привабливість для всього світу. Щоб всі їхали і дивилися, де саме відбувся перший з’їзд ЄС, тобто перший з’їзд монархів у ХV столітті».

Голова Волинської облради стверджує, що «бардак» на Старому ринку створюють три підприємці.

«А те, що сьогодні три підприємці роздають контейнери і набивають собі кишені, а всі лучани не можуть навіть гостей повести, спокійно показати Луцький замок, я проти цього», – сказав Ігор Палиця.

На запитання ведучої, чи не буде силовий метод дуже радикальним, бо ж люди можуть прийти в міську раду, голова Волиньради відповів: «Ні-ні-ні, це буде в рамках закону. Вони можуть іти куди завгодно. Не можуть три підприємці шантажувати всіх лучан, всіх волинян. Такого не буде».

Щодо того, якою має бути територія біля замку, щоб більше залучити туристів, Ігор Палиця каже: «Вона має бути автентичною місту, замку. Якщо там можуть бути якісь заклади, припустимо, чи харчування, чи торгівлі, вони мають бути в якомусь баченні. Я не художник, не архітектор, але в моєму баченні це має бути автентичність тих віків, коли починав народжуватись Луцьк, того століття, коли Луцький замок будувався. Щоб воно зацікавлювало людей їхати на екскурсії».

На відео – з 27 хв. 35 сек.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не можуть три підприємці шантажувати місто. треба земельку віддати одному підприємцю (ПІПу) і він там зробить ще сам не знає що
Відповісти
ті "три"підприємця дадуть отому умніку по "лящу "то в нього голова відвалиться,нафіг.
Відповісти
Поц,сидів в Ізраїлі,приїхав і розпинається за лучан.
Відповісти
А, Палиця не хоче допомогти підприємцям навести порядок на ринку .Думаю це було б найкращою агітацією для підприємців ..Туристам замок !! А своїм Лучанам які платять податки : болото ,сморід і кромберг в придачу .І взагалі чому ми лучани маємо працювати на території Боратина я не юрист але знаю ,що немаєте право без згоди переносити за межі міста !!!Ринок під замком з покон віків був і буде ..А Палиця не може місця собі нагріти. то Одеса то Київ то Луцьк раз в пів року навідує ,не розумію чим Швейцарії заважає старий ринок ? І раджу залишити "базарників "в спокої вони і в ценрі міста ледь виживають не те, що говорити про перенесення .Дуже сильно міська рада бралася допомогти підприємцям з Львівської ,зараз допомагає Привозу для Ст ринку теж Луцькі ринки створила .де їхні прбутки ?так розпиналися про податки в місто ...А зараз вже і податків не потрібно ідіть в Боратин бо тут тепер Палиця буде Царювати ....Який так сильно людям допомагає (Одним збагатитись а іншим загнутись !!Але раджу не забувати що все в цьому світі тимчасово ,і за людські сльози теж прийде розплата ..Зробіть порядок укультурте і ринок і замок буде процвітати ..
Відповісти
Чужа для лучан людина,сам око положив на ласий кусок,ринок Луцьку потрібний,модернізувати його 50/50 місто з підприєцями і це буде окраса міста.
Відповісти
А про сморід нічого не хоче сказати людина яка стидається свого справжнього ім‘я?(прізвища)
Відповісти
Мудре рішення!Старий ринок-це позорище!Не можна під приводом незручності добирання на околицю міста залишати це нагромадження незрозумілих форм собачих будок і антисанітарії
Відповісти
повністю з ВАМИ згідна .не базар .а смітник -позорище для обласного центру да ще історичного Треба знести базар .а зробити в другому місті .але ек так далеко .як хоче Палиця .можна в районі Гпз
Відповісти
стидоття в центрі історичного місця .На що дивиться влада????
Відповісти
Досить тероризувати лучан тим звалищем. Переносити необхідно. Зробити ринок в зручному місці з дотриманням усіх норм санітарії мусово. Звільнити проїзд в центрі міста важливо. Через десяток підприємців, які вперлись рогом і не хочуть нічого міняти та шантажують інших жителів міста не можна привести в порядок площу біля замку. Влада взагалі нічого не може???
Відповісти
Да штрафуйте усіх за неправильну парковку біля ринку, влаштуйте реальні перевірки згідно закону, розрийте тепло трасу і тротуари біля ринку - самі розбіжаться по різних ринках. Якщо не хочуть по хорошому врахувати потреби та бажання громадян, треба діяти іншими методами. Скільки можна йти на поводу у купки горлапанів, які бачать тільки себе?
Відповісти
Тра цивілізовано перенести ринок. Не гоже йому в центрі міста базуватись. Люди проти. А підприємці мали б не тільки про себе думати. Кінчився дикий бізнес. Є норми торгівлі та потреби людей, які просять винести ринок з центру!
Відповісти
ти раб і діти твої такими будуть!
Відповісти
Вам яке діло де Палиця жив, був? Заздрісно? Мова про ринок, а ви, гниди, на людину гавкаєте. Давно пора той гадюшник розігнати!
Відповісти
Паллиця для міста це ворог,не вірте йому!
Відповісти
Давно пора тих "циган" розігнати. Позорище. Соромно з людьми, які в гості приїхали, сходити до замку.
Відповісти
Згідна на 100% Позорище !!!!!!!!!
Відповісти
А хіба в світі ще десь є базари? Тим більше, в магазинах,- дешевше. Хватить тої варшавки. А на новий- ніхто не піде з продавців, сильно дорого ті калхозніки цінять контейнери,- в мінус праця. Та й покупцям,- лишніх 5 зупинок їхати. Море місця для машин є. І він ще не дороблений.
Відповісти
Палиця звільняє місце для чергової бетонної коробки,для макдональдсу наприклад.Згадаєте мої слова,не буде там простору.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні