--> Відпочивальники врятували 18 чорних дельфінів, які викинулися на берег | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відпочивальники врятували 18 чорних дельфінів, які викинулися на берег

0
-3
Відпочивальники врятували 18 чорних дельфінів, які викинулися на берег
В американському штаті Джорджія близько 20 чорних дельфінів - гринд - викинулися на пляж. Завдяки зусиллям відпочивальників вдалося врятувати 18 тварин, повідомляє CNN.

За інформацією місцевої влади, на допомогу гриндам прийшли десятки людей, які відпочивали на пляжі: вони намагалися перенести тварин назад на глибину, щоб ті змогли поплисти. Розміри одного дельфіна - не менш ніж 4 метри, їхня вага - від 800 кг до 3 тонн, тому швидко повернути всіх тварин у воду було дуже складно.

"Коли ми приїхали на пляж, то помітили групу людей у воді. Спочатку ми подумали, що дельфіни влаштували якесь "шоу", але, наблизившись, не могли повірити в те, що відбувається", - написала одна зі свідків порятунку дельфінів Діксі МакКой.

Причини появи гринд на березі невідомі. Біологи відзначають, що це соціальні тварини, і вони могли піти на берег за лідером, або ж супроводжували хворого або пораненого родича.

Повідомляють, що 19 врятованих гринд успішно повернулися в океан і "продовжили свій шлях". Тіла двох загиблих особин виявили пізніше - одне знайшли неподалік від місця викиду на берег, інше - за кілометр від пляжу на приватній території. Тіла загиблих тварин передали в заповідник для розтину і встановлення можливих причин загибелі.

За даними Американського товариства китоподібних, гринди поступаються за розміром тільки косаткам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні