У Луцьку відкрили Волинський обласний перинатальний центр. ФОТО

0
1
У Луцьку відкрили Волинський обласний перинатальний центр. ФОТО
У Луцьку, 18 липня, урочисто відкрили Волинський обласний перинатальний центр.

Подія зібрала на подвір’ї медичного закладу обласне та міське керівництво, духовенство, депутатів різного рівня та громадськість, – повідомила прес-служба Луцької міськради.

«Такі об’єкти треба будувати на Волині, шукаючи останні гроші, але намагатися робити таким чином, щоб здоров’я у нашій області було захищене на сто відсотків. Цей перинатальний центр з «космічним» на сьогодні обладнанням для України – є показником того, що ми це почали робити та будемо робити й надалі», - зазначив у вітальному слові голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Відкриття Волинського обласного перинатального центру відбулося завдяки зусиллям багатьох людей, адже його будівництво з перервами тривало довгих вісімнадцять років.

«Повнолітній» Центр відноситься до закладу третього рівня надання перинатальних послуг, адже своїм найсучаснішим оснащенням та комфортом відповідає цьому рівню. На його спорудження з бюджетів різних рівнів було виділено 228 мільйонів гривень. Він розрахований на 3000 пологів у рік та на 200 відвідувань в зміну в поліклінічному відділенні. За структурою складається з акушерсько-гінекологічного стаціонару та поліклінічних відділень.

«Це вже не сьогоднішній і, тим більше, не вчорашній. Вчора ми навіть не могли уявити, що матимемо такий заклад. Ми раді, що у нашому місті є такий заклад, де надаватимуть допомогу лучанам та волинянам, які робитимуть перші кроки в житті. Тут розпочинатиметься їхній життєвий шлях – в прекрасних умовах, в оточенні професіоналів та любові батьків», - мовив у вітанні виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні