Короновані письменники презентували у Луцьку нові літературні шедеври

0
9
Короновані письменники презентували у Луцьку нові літературні шедеври
У вівторок, 16 липня, у книгарні «Є» волинське подружжя – відомі українські письменники Володимир Лис і Надія Гуменюк презентували свої нові твори – дуже різні і за стилістикою, і за сюжетом, і за мовою.

Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

Володимир Лис розповів про роман «В’язні зеленої дачі» – твір, у якому читач насолоджуватиметься не лише фірмовим стилем автора, але й зустріччю зі знайомими персонажами.

В основі книги – реальна історія, про яку йому ще у «журналістські часи» розповів колега. Йшлося про одну жінку з Волині, яка у Львові отримала квартиру дуже оригінальним способом – стала коханкою першого секретаря райкому партії. Не розкриваючи усіх секретів книги, наведемо лише уривок із анотації: «Бізнесмен Юрій отримує листа із вимогою відновити сумнозвісну зелену дачу. Він не здогадується, що цей будинок ховає небезпеки...», можна лише здогадуватися, які загадки невідомого Вербівська чекають на нас, то ж читання обіцяє бути дуже цікавим.

Потому про свою книгу «Вересові меди» розповіла Надія Гуменюк. Твір, в основі якого лежить масштабна і трагічна історія життя двох героїнь, за словами письменниці, наповнений любов’ю. Ще однією важливою його складовою є історія Волині та Луцька. Як зізнається письменниця, їй довелося відкривати ці сторінки для себе, особливо про той час, коли наше місто з маленького провінційного, околиці імперії, перетворювався на воєводство.

До слова, роман у 2015 році отримав І премію конкурсу «Коронація слова». Сьогодні ж читачі мають нагоду насолоджуватися не лише перевиданим, але й доповненим твором.

Після презентації усі присутні отримали можливість поспілкуватися із улюбленими авторами. Приємною несподіванкою для усіх стали щирі слова подяки за чудові твори від жительки Дубна – тезки Надії Гуменюк. Шанувальники відзначали працездатність творчого подружжя – на це Володимир Лис відповів, що вже восени планується вихід нового твору.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні