У селян на Волині на городі виявили посіви маку і коноплі

0
-4
У селян на Волині на городі виявили посіви маку і коноплі
На Волині поліцейські виявили незаконні посіви нарковмісних речовин.

Управління протидії наркозлочинності поліції області у співпраці зі співробітниками кримінальної поліції та дільничними офіцерами поліції у ході проведення оперативно-профілактичних заходів виявили 67 фактів незаконних посівів снодійного маку та конопель, – повідомили в прес-службі поліції Волині.

Вилучили майже сім тисяч нарковмісних рослин.

За фактами незаконного вирощування снодійного маку та конопель слідчі волинської поліції розпочали кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 310 Кримінального кодексу України.

Зокрема, поліцейські на присадибних ділянках жителів Горохівського Локачинського та Ківерцівського районів вилучили понад півтисячі стебел снодійного маку.

У селі Старостав на присадибній ділянці жительки райцентру Горохів правоохоронці виявили понад 150 рослин снодійного маку. Співробітники сектору реагування патрульної поліції на присадибній земельній ділянці в селі Сірнички у 52-річної місцевої жительки вилучили 445 рослин снодійного маку. В селі Дідичі на присадибній ділянці місцевої мешканки поліцейські виявили 15 рослин коноплі.

Вилучені рослини направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення дослідження.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Йдеться про посів або вирощування снотворного маку чи конопель. Санкція статті передбачає штраф від 1 тис. 700 грн. до 8 тис. 500 грн. або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні