За останню добу інтенсивність неприємного запаху у Луцьку зменшилась, – комісія міськради

1
-7
За останню добу інтенсивність неприємного запаху у Луцьку зменшилась, – комісія міськради
Відбулося чергове засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті під головуванням секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта.

Участь у заході взяли й громадські активісти, які стурбовані питанням поширення неприємного запаху у Луцьку, – повідомили в прес-службі Луцької міськради.

Начальник відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла про ситуацію у місті із поширенням смороду протягом останньої доби. За цей час до групи оперативного реагування “15-80” надійшло два звернення з мікрорайону Вересневе та 5 звернень з району вулиці Львівської.

Нових фактів зливу забруднених рідин на поля фільтрації протягом доби не зафіксовано, інтенсивність неприємного запаху значно зменшилась. На полях фільтрації постійно спостерігається здійснення заходів із знезараження відстійників хлорвмісною речовиною. Мешканці також скаржаться на присутність у повітрі хлорного запаху.

9 липня, на замовлення Луцької міської ради, проведено лабораторні дослідження якісного стану атмосферного повітря. У всіх пробах зафіксовано факт перевищення гранично-допустимої концентрації за аміаком, сірководнем, оцтовою кислотою.

За словами завідувача Луцького міськміжрайонного відділу ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Марії Білоножко, за результатами проведеного лабораторного дослідження якості атмосферного повітря направлені листи для вжиття заходів реагування з метою запобігання отруєння населення міста Луцька до головного управління Держпродспоживслужби, Луцького міського управління охорони здоров’я та Центру ПМСД Луцького району.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що повідомлень про отруєння з лікувально-профілактичних закладів не надходило. Моніторинг за можливим впливом забрудненого повітря на здоров’я населення ведеться постійно.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський зазначив, згідно класифікатора встановлені концентрації забруднюючих речовин не є підставою для оголошення надзвичайної ситуації. Необхідно провести повторні дослідження або дослідження середньодобових концентрацій забруднюючих речовин у атмосферному повітря міста.

Для середньодобової концентрації перевищення має становити від 20 до 29 разів, для разової понад 50 разів.

Заступник головного інженера КП “Луцькводоканал” Юрій Вега повідомив, що на міських КНС протягом доби зливу сторонніх рідин не зафіксовано, обладнання працює у штатному режимі.

Крім того, за його словами, 11 липня проведено лабораторне дослідження якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони каналізаційно-очисних споруд у с.Липляни та на міських КНС за вибором. Протокол дослідження повітря навколо каналізаційно-насосних станцій засвідчив — перевищень допустимих концентрацій не зафіксовано.

Під час наради було вирішено на наступне засідання робочої групи запросити представників ТОВ “БІО-ПЕК”, голову Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева, представника Волинського обласного центру з гідрометеорології, ПП “Волиньхімконтроль”.

Також вирішено замовити повторне проведення лабораторного контролю за станом атмосферного повітря у м. Луцьку з районів, де найбільше поширюється сморід (Львівська, ЛПЗ, Вересневе) ДУ ВОЛЦ МОЗ України та направити звернення до головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до повноважень та чинного законодавства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк засмерджує підприємство, що знаходиться за межами міста і тут, можете кидати в мене тапками, величезний респект міській раді, особливо Оксані Тарабанюк, чиновники міста не переклали проблему на когось, як це зробили обласні екологи та держпродспоживслужба, а взяли ситуацію фактично у свої руки. Оксано, якщо ви припините неприємний запах у місті, лучани вам це ще довго пам'ятатимуть! А обласні чинуші після своєї бездіяльності повинні написати заяви на звільнення! Срам і стид!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні