Як не боятися маніяків і хитрий прийом проти ножа: у коворкінгу змін Волині дзюдоїст показав ефективні трюки. ФОТО

0
2
Як не боятися маніяків і хитрий прийом проти ножа: у коворкінгу змін Волині дзюдоїст показав ефективні трюки. ФОТО
В темну пору доби на вулицях міста ніхто і ніколи не може почуватися у абсолютній безпеці незалежно від того, наскільки добре працює поліція. Іноді збереження нашого гаманця, здоров’я а часом і життя залежить виключно від нас самих і нашого вміння постояти за себе.





У коворкінгу змін Волині тренер дзюдо Назар Вітинський розказав і показав, як треба не боятися маніяків і хуліганів.

У ВУЛИЧНИХ БІЙКАХ ПРИКРИВАЙТЕ ОБЛИЧЧЯ

Хто ж з молоді не любить провести вечір у нічному клубі чи пабі? Та якщо одні знають свою міру алкоголю і після гулянь мирно йдуть додому, то інших може тягнути на подвиги. Що робити, якщо на вулиці хтось вирішив із вами помірятися силою?

Тренер дзюдо розповідає, що всі конфлікти розпочинаються з розмови. Тому, якщо ви бачите, що суперечку не можна вирішити діалогом - радить завжди тримати руки на висоті грудей, аби встигнути прикрити обличчя у випадку неочікуваного удару, а також – тримати дистанцію витягнутою руки.

«Достатньо удару вагою 15-20 кілограмів на сантиметр квадратний тіла в область щелепи аби «виключити» людину», - розповідає тренер дзюдо.

Ухилитися або заблокувати удар дуже складно, на це просто у непідготовленої людини забракне реакції. Тому важливо у вуличних бійках завдати удар першим.

«Якщо ви вдарите хулігана першим – це п’ятдесят відсотків гарантії, що конфлікт завершиться на вашу користь», - пояснює тренер.

Назар Вітинський пояснює психологію агресора. Якщо його викликати на дуель і провокувати – це навпаки додасть йому адреналіну і зменшить ваші шанси на перемогу у протистоянні. Тому потрібно приспати пильність нападника. Вдати, що ви його боїтеся і готові виконувати все, що він скаже. І коли він розслабиться та втратить пильність – нанести перший удар.






БАЧИТЕ НОЖА – ТІКАЙТЕ, А МАНІЯКІВ БОЯТИСЯ НЕ ТРЕБА

Тренер дзюдо розвіює міфи про те, що є ефективні прийоми проти ножа.

«Якщо ви побачили ножа у суперника, то є тільки один ефективний прийом. Поверніться до нього спиною і біжіть у протилежному напрямку», - радить дзюдоїст.

Назар Вітинський наголошує, що будь-які існуючі прийоми рукопашного бою проти ножа є дуже ненадійними, а травми, завдані цією холодною зброєю, можуть бути смертельними. Тому радить не випробовувати долю і не перевіряти прийоми, побачені у роликах з інтернету, в реальному житті.

Тренер наголошує, що звичайного ножа треба остерігатися більше, ніж так званих маніяків.

«Маніяки – це психічно хворі люди, які не мають жодної фізичної підготовки. Тому з ними може впоратися навіть дівчина. Для цього треба лише психологічна і тактична підготовка», - переконує тренер.

Дзюдоїст продемонстрував декілька нескладних прийомів рукопашного бою, якими можна знешкодити нападника. Це кидок через себе, кидок через стегно, кидок з використанням маси суперника проти нього самого та інші.






ЗАХИСТ ВІД САМОГО СЕБЕ

Значно більше людей потрапляють в травматологію не після зустрічей з хуліганами чи маніяками, а після добрячих розваг. Тому ті, хто прийшов на коворкінг змін послухати про самозахист, попросили дзюдоїста розповісти, як падати так, щоб нічого собі не зламати.

Назар Вітинський розповів, що найбільшою помилкою при падінні є перенесення маси тіла назад. Відповідно, падаючи, людина може сильно вдаритися потилицею об землю і отримати серйозні травми. Тренер показав, як безпечно падати назад, але порадив все ж краще падати вперед, амортизуючи на руки. І продемонстрував ще один прийом самостраховки при падінні – це самостраховка убік.

Також тренер дзюдо наголосив, що важливою є фізична підготовка. Адже можна знати безліч прийомів і вміти досконало їх виконувати, але боротьба дуже швидко вимотує непідготовлених людей. Тому фізично сильніший суперник, навіть маючи гіршу технічну підготовку, може перемогти у затяжному протистоянні.

«Кожен може досягти бажаного рівня підготовки. Але цим треба займатися регулярно, витрачати на це свій час», - каже тренер.

А для тих, хто хоче почуватися пізно ввечері на вулиці безпечно, але не має часу займатися дзюдо чи іншою боротьбою, радить носити із собою засоби самозахисту. Для дівчат ідеально підійде газовий балончик, яким можна відігнати будь-якого маніяка.
















Роман КОЛЮХОВ ("Волинь24")

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні