Сморід у Луцьку: в повітрі – перевищена доза небезпечних речовин

1
-1
Сморід у Луцьку: в повітрі – перевищена доза небезпечних речовин
У Луцьку – небезпечна для життя людини доза аміаку в повітрі.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Нагадаємо, на оперативній нараді міськради начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла, що сморід, який поширюється містом має неабиякий вплив на здоров’я і життя мешканців міста та навколишніх сіл. За її словами, аміак, який міститься в повітрі, уражає нервову систему, дихальні шляхи, може викликати запалення легень, бронхіти, сприяти розвитку бронхіальної астми

Зокрема, завідувачка Луцьким міськміжрайонним відділом ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Марія Білоножко розповіла про результати проведеного лабораторного дослідження якості атмосферного повітря.

За її словами, дослідження були зроблені на вулиці Львівська, 91, Станіславського, 52, Ковельська, 52, Дружби Народів, 13, дачна забудова садівничого товариства "Світанок" на межі санітарно-захисної зони.

"За їхніми результатами встановлено, що перевищення вмісту аміаку становить від 2,3 до 22,6 рази, сірководню від 2 до 10,5 разів, оцтової кислоти від 1,1 до 2,6 рази. Найбільші перевищення на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації", – пише прес-служба міської ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Викидні та астма: розповіли, чим загрожує лучанам сморід в місті
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аміак та сірководень виділяюця з продуктів житєдіяльності курей (шкільна біологія ) ане при бродіні браги Я щеоаз нагадую міські владі що сморід іде від курчатника ща за дачами на вул Львівській Прийміть міри і наведіть кінець кінцем лд а не кришуєте Курчака.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні