У Луцьку зупинили 11 ліфтів: назвали причину. ВІДЕО

0
3
У Луцьку зупинили 11 ліфтів: назвали причину. ВІДЕО
Більшість луцьких ліфтів експлуатують понад 25 років. Наразі в обласному центрі Волині вже зупинено 11 ліфтів.

Про це розповів директор «Волиньліфт» Андрій Ткачук, передає Суспільне Волинь.

Крім того, що ліфти старі та недоглянуті, вони ще й частіше стоять, ніж їдуть, - розповіла мешканка будинку на вулиці Дружби Народів 15, у Луцьку Ганна Левадна. В департаменті житлово-комунального господарства кажуть: більшість підйомників використовують понад 25 років. В бюджеті немає грошей, аби замінити їх на нові. Відтак потрібно ремонтувати, а поки одні ремонтують, інші ходять пішки по сходах.

Ірина Миколаївна після хвороби ходить з ціпком. Ліфт у її під’їзді в будинку на Дружби Народів, 15 часто не працює, каже жінка.

«Я на 4-му поверсі живу. Зайшла. Застрягла півгодини просиділа. Гримала, гримала», - розповіла вона.

Виконувачка обов’язків директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Надія Коленда каже, що більшість ліфтів у Луцьку використовують вже понад чверть століття, тому раз на 4 роки вони потребують ремонту.

«Вони не просто стоять, у них виконуються капітальний ремонт. Перед вкладаються договори. Збирають люди свою частку, а тоді ми приступаємо до ремонту. Сесія міської ради нам виділила додаткових 800 тисяч ми сьогодні підписали 4 договри на початок ремонтних робіт», - зазначила вона.

Дмитро Козюта, головний спеціаліст відділу департаменту ЖКГ Луцької міської ради, розповів: «Це вулиця Федорова 4. Тут чотири під’їзди. Буквально сьогодні підвезли 2 договори по Метельницького 4, 2 під’їзди. Ці договори вже зареєстровані. Надалі ми будемо їх проплачувати. «Волиньліфт», як тільки ми зареєстрували договір, замовляє запчастини. Це буквально проходить десь декілька днів поки ті запчастини прибудуть до них. Надалі «Волиньліфт» вивозить їх на об’єкти і розпочинає ремонтні роботи. Це ще десь до 2 тижня».

Директор «Волиньліфт» Андрій Ткачук телефоном розповів, скільки ліфтів на даний час зупинено у Луцьку: «Кошти на даний час є. Станом на сьогодні 11 ліфтів у зв’язку із закінченням граничного терміну експлуатації. Федорова 4 один під”їзд приступили до робіт. Сьогодні вивозили запчастини. Помаленько буде робитися. Метельницького, на скільки мені відомо, сьогодні зареєстровано має бути договір. Закупівля частин йде на ті об’єкти, які зареєстровані».

Через закінчення терміну експлуатації у Луцьку, як правило, зупиняють на ремонт від 15 до 20 ліфтів, -- розповіла в.о. директора департаменту ЖКГ Надія Коленда.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні