У Луцьку судили банду, яка організувала торгівлю наркотиками

0
5
У Луцьку судили банду, яка організувала торгівлю наркотиками
В обласному центрі Волині засудили трьох чоловіків, які організували злочинне угрупування та збували наркотики ув’язненим Маневицької колонії. Зокрема, двом з них суд призначив покарання у виді семи років позбавлення волі, ще одному злочинцю – 4 роки 6 місяців.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, - передає ІА "Волинські новини".

У 2017 році працівниками СБУ спільно з оперативним відділом колонії та прокуратурою Волинської області вдалось викрити групу зловмисників. Ними виявились міжрегіональне злочинне угрупування, зокрема, мешканці Волинської, Івано-Франківської, Вінницької областей та уродженець міста Сімферополь, а також особи, які вже відбували покарання та утримувалися у колонії. Зловмисники систематично займалися постачанням в установу та збутом серед інших засуджених наркотичних засобів. Керував діяльністю один із засуджених колонії.

Під час судового засідання встановили, що один з обвинувачених, відбуваючи покарання у Маневицькій виправній колонії № 42, вступив у злочинну змову з чоловіком, матеріали відносно якого виділено в окреме провадження, та іншим обвинуваченим, з якими зорганізувався у стійке кримінальне угрупування, яке пов`язане із незаконним придбанням, зберіганням, пересиланням з метою збуту, а також збутом наркотичних засобів у місцях позбавлення волі та на території Волинської області.

Так, відповідно до розробленого плану, злочинці незаконно купували пігулки «Субутекс», що містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено – бупренорфін, у невстановлених слідством осіб та в подальшому пересилали через «Нову пошту» із міста Калуш Івано-Франківської області до смт. Маневичі. Зокрема, пігулки вони приховували у предмети. Відзначимо, що клієнтів на таблетки шукав один з засуджених.

Варто зазначити, що усі учасники угрупування спілкувалися в завуальованій формі з використанням термінології, змістове навантаження якої було відоме лише членам угрупування. До того ж, для забезпечення фінансування злочинної діяльності використовувався безготівковий вид переказу коштів за допомогою «Приват24».

До слова, під час засідання судили лише трьох членів угрупування, усі чоловіки уклали угоду про визнання винуватості.

Відтак, суд визнав усіх трьох членів банди винними та призначив для двох злочинців покарання у виді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна, ще одному – чотири роки шість місяців з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні