Один поранений, один убитий: голова Донецької ОДА з'їздив на окуповану територію до родичів

1
8
Один поранений, один убитий: голова Донецької ОДА з'їздив на окуповану територію до родичів
Несанкціонована поїздка нового голови Донецької обласної держадміністрації Павла Кириленка на лінію розмежування призвела до загибелі одного та поранення ще одного супроводжуючого.

Про це в середу, 10 липня, повідомила в соцмережі журналістка Тетяна Ніколаєнко, посилаючись на свої джерела, - передає "Новинарня".

Голова Донецької ВЦА Кириленко (той, що родичі на окупованій території) без попередження поїхав на лінію вогню – в машині супроводу один поранений, один убитий. Керівництво ООС про це дізналось по факту трупа”, – написала Ніколаєнко у “Фейсбуці”.

“Напевно, ви здогадуєтесь, що я хочу написати в другому абзаці – “правильно, а чого не голову?” І які хедхантери це дарування знайшли?” – додала вона.

На прохання “Новинарні” уточнити, коли й де сталася ця подія, журналістка дала посилання на допис координатора групи “Інформаційний спротив – Південь” Сергія Братчука.

“Сьогодні близько 15:00 у районі південної околиці Гранітного ворожим ПТРК був уражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об’єднаних сил“, – пише Братчук про обстріл у Бойківському районі Донеччини, на північ від Маріуполя.

За його даними, протитанкова керована ракета влучила в кузов вантажівки.

Офіційні джерела викладені факти щодо голови ОДА не коментують.

Водночас речник пресцентру штабу ООС у вечірньому зведенні повідомив: “Внаслідок ворожих обстрілів 1 військовослужбовець загинув, 3 отримали поранення та 2 – бойове травмування”.

При цьому, інформує пресцентр Об’єднаних сил, серед дев’яти обстрілів на Донеччині з початку доби до 19:00, один – у районі населеного пункту Гратітне з напрямку Нової Мар’ївки, із протитанкового ракетного комплексу.

Як повідомляла “Новинарня“, Президент Володимир Зеленський призначив уродженця Донеччини, прокурора Павла Кириленка головою Донецької ОДА 5 липня. До того він з 22 вересня 2017 року був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону.

У день представлення Кириленка в Краматорську стало відомо, що в базі “Миротворця” бойовиком так званої “ДНР” значиться його старший брат Євген Кириленко, зареєстрований в тій квартирі в Макіївці, що і Павло. Він служить окупантам у лавах “МГБ ДНР”.

Президент Зеленський виправдав Кириленка: “Ми всі розуміємо, що там (на непідконтрольній території) живуть такі ж українці, як і ми. Ми повинні це пам’ятати. Звичайно, що у Павла там сім’я, там батьки його і там брат… Батьки там живуть, це їх земля, вони вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Я розумію, Павло пропонував… зрозуміло, це їхній вибір”, – сказав Зеленський.

“А що стосується брата Павла… то з братом він не розмовляє через політичні розбіжності”, – додав Президент.

На головному фото - Павло Кириленко під час представлення на посаді. Фото: Пресслужба Офісу Президента
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і з ким там якісь переговори проводити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні