Суд заборонив Трампу блокувати підписників у Твіттері

0
4
Суд заборонив Трампу блокувати підписників у Твіттері
Президент США Дональд Трамп порушує Конституцію, блокуючи підписників у соцмережі Twitter, які критикували його.

Таке рішення прийняв у вівторок федеральний апеляційний суд США, передає УНН з посиланням на The New York Times.

Так, колегія з трьох суддів в Суді Сполучених Штатів постановила, що, оскільки Трамп використовує Twitter для ведення державних справ, він не може обмежити деяким американцям читання його постів і участь в бесідах в коментарях до них, тільки тому, що йому не подобаються їхні погляди.

Виступаючи в якості члена журі, суддя Баррингтон Д. Паркер зазначив, що поведінка уряду і його посадових осіб сьогодні піддається "широко відкритим, активним дебатам", "які породжують рівень пристрасті і напруженості, подібний до якого рідко зустрічався".

Перша поправка забороняє офіційній особі, яка використовує обліковий запис в соціальній мережі в державних цілях, блокувати людей за те, що вони говорять речі, з якими чиновник не згоден, зазначив він.

В облікового запису пана Трампа в Twitter, @realDonaldTrump, майже 62 мільйони підписників, і він часто використовує її, щоб робити політичні заяви і спілкуватися з громадськістю.

Його повідомлення зазвичай генерують десятки тисяч відповідей, оскільки люди відповідають на те, що він сказав, і вступають в дебати між собою.

На цьому тлі група користувачів Twitter, яким Трамп заблокував доступ до своїх повідомлень, попросила Білий дім розблокувати їх, а потім, коли їх прохання залишилося без уваги, подала на нього до суду.
Теги: мережа, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні