«Він вартий довіри», – відомий волинський хірург про В'ячеслава Рубльова

0
5
«Він вартий довіри», – відомий волинський хірург про В'ячеслава Рубльова
Любомир Валіхновський – заслужений лікар України, легендарний хірург, завідувач хірургічного відділення Турійської районної лікарні виступив на підтримку кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» В'ячеслава Рубльова.

«Я знаю В'ячеслава Рубльова з 2010 року. Тоді ми були депутатами Волинської обласної ради. Він та людина, яка знає потреби і проблеми медицини. Бо, як відомо, починав свою роботу медбратом – працював у поліклінічному відділенні Костопільської центральної районної лікарні. Коли він вдруге став депутатом обласної ради, не забував ніколи медиків і завжди питав про потреби нашої лікарні. Якось сказав йому, що в нас немає матраців. Ліжка в лікарні старі і незручні для пацієнтів. Він погодився, і уже в нас в лікарні є нові матраци», – розповів Любомир Валіхновський.

Пізніше в лікарні виникла потреба з дефібрилятором, за яким медики знову звернулись до В'ячеслава Рубльова.

«І ми отримали цей апарат завдяки сприянню В'ячеслава Рубльова та співпраці з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», – каже хірург.

До речі, днями саме завдяки цьому дефібрилятору в Турійській районній лікарні врятували життя потопельнику. Чоловік ледь не втопився в озері, що в Соловичах. Зараз він на апараті штучного дихання, але він живий завдяки тому дефібрилятору.

«Ми витягли його з того світу, – каже Любомир Валіхновський та додає: «Цьогоріч в лікарні запланували придбати рентген-апарат. І з цим проханням ми теж звернулися до В'ячеслава Рубльова. Бо в нашій лікарні рентген, який працює з 80-х років. І на початку року в обласному бюджеті передбачили на це 400 тисяч».

Любомир Валіхновський впевнений: саме В'ячеслав Рубльов достойний гідно представляти інтереси людей у Верховній Раді, бо він, як ніхто, знає про їхні проблеми та оперативно шукає, як їх вирішити.

«Я йому дуже вдячний, бо він Людина. У Верховну Раду повинні йти молоді люди, які не заплямовані корупцією і участю в різних схемах. Бо знову балотуються ті, що були по 2-3 рази. Хотілося б, щоб врешті щось зробили для України, для простих людей, для села, щоб село не вимерло. Про яку медичну реформу можна говорити в селі, якщо там немає ні інтернету, ні зв’язку, а їм кажуть, що поставлять комп’ютери і буде телемедицина? Доріг нема. З Осьмигович до Турійська автобус іде один раз на добу. Людина повинна за кілька годин зробити діагностику і пройти всіх лікарів, які їй потрібні. Я сподіваюсь, що В'ячеслав Рубльов не дасть закрити наші лікарні і ФАПи, бо він бачить, що в селах робиться. В Турійському районі було 42 ФАПи, а лишилося 20. Тому треба, аби чиновники їхали не в ті ФАПи, які після ремонту, а ті, які в дальших селах. На якому висить здоровенний замок і там нема ліків», – каже Любомир Валіхновський.

Та додає: В'ячеслав Рубльов тримає слово і допомагає усім, хто попросить.

«І я вважаю, що саме такими мають бути депутати у Верховній Раді», – наголосив хірург.

До слова, за сприяння фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за два роки для районної лікарні закупили дефібрилятор, інгалятори та стерилізатори на загальну суму близько 160 тис. грн. Крім того, впродовж минулого року завдяки сприянню фонду для фельдшерів Турійського району придбали сумки фельдшера з необхідними медикаментами та приладами. Що ж до обласного бюджету, то впродовж двох років – 2018-го та 2019-го – на потреби району з обласного бюджету депутати виділили 2,5 млн грн.

Анна ВОЛОЩУК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні