Новий волинський автоклондайк: податківці погоріли на схемі з розмитненням

1
22
Новий волинський автоклондайк: податківці погоріли на схемі з розмитненням
Волинських податківців викрили на злочинній схемі з розмитненням транспортних засобів.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, працівники Управління захисту економіки та Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури у вівторок, 9 липня, проводять обшуки у волинських фіскалів.

Під час обшуків у волинських брокерських фірмах, які пов'язані з головним управлінням ДФС у Волинській області, правоохоронці виявили десятки тисяч доларів та гривень, печатки різноманітних фірм і транзитні номерні знаки на автомобілі.

Згадана вище схема діяла таким чином: після розмитнення транспортних засобів юридичні особи (імпортери) виписували документи на їх реалізацію кінцевому реальному споживачу (здебільшого фізичній особі). Згодом здійснювався повторний продаж автомобіля за підробленими документами.

Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводились з метою подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. Як наслідок, підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту і ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками діяльність такої транзитно-конвертаційної групи завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Наразі відомо, що «тіньовий ринок» діяв за сприяння та безпосередньої участі службових осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

На даний час, слідчі ДБР проводять 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його службових осіб. Також обшуки проводять за адресами діяльності конвертаційних груп, у ході яких документують причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

- частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);

- частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);

- частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа);

- частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки;

- частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває.
Теги: дбр, обшуки, дфс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце новини
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні