У Луцьку почався чемпіонат Європи з легкої атлетики

0
-3
У Луцьку почався чемпіонат Європи з легкої атлетики
6 та 7 липня у Луцьку відбуватиметься командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств (суперліга) – 2019 за участю спортсменів восьми країн.

В суботу, 6 липня, на Театральному майдані міста відбулося урочисте відкриття престижних змагань. Участь в церемонії взяли перший віце-президент Європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, радник міського голови Ігор Поліщук, іноземні гості та лучани.

З вітальним словом до присутніх звернувся міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він повідомив, що Федерація легкої атлетики України запропонувала Луцьк, як місто проведення цих змагань Федерації легкої атлетики Європи, адже воно підходить за усіма критеріями відповідних завдань (тут є чудовий стадіон, є тренувальний стадіон, є готелі та інша розвинена інфраструктура).

«Політика нашого міністерства разом з Федерацією легкої атлетики спрямована на те, щоб не лише в столиці України проводити такі чемпіонати, а й в обласних центрах. В Києві буде чемпіонат Європи зі стрибків у воду, а в Луцьку – Чемпіонат Європи з легкоатлетичних єдиноборств. Це – прекрасно!» – зазначив Ігор Жданов.

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул подякував лучанам за можливість проводити такі серйозні та відповідальні європейські змагання: «Саме Луцьку випала така честь і це – не випадково. Легкоатлети України вдячні вам, що у важкий час в 2014 році, відбулося диво, Ігор Палиця відновив стадіон «Авангард» і ми змогли проводити тут змагання та збори. Сьогодні ми розпочинаємо це справді спортивне свято. Ми можемо віддячити вам нашими спортивними результатами. Наша збірна налаштована порадувати вас своїм успішним виступом», – промовив він.

З вітальним словом виступив також радник міського голови Ігор Поліщук, зауваживши, що лучани надзвичайно горді й пишаються тим, що саме Луцьк приймає уперше в Україні такий престижний чемпіонат.

Право відкрити Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств надали першому віце-президенту Європейської легкоатлетичної асоціації Доброміру Карамарінову.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні