Є ФАП, нема аптеки. Чим живе село на Волині

0
2
Є ФАП, нема аптеки. Чим живе село на Волині
Про проблеми із транспортним сполученням між населеними пунктами, вартість ліків та відсутність аптечних пунктів у селах говорили мешканці села Носачевичі Рожищенського району Волині під час зустрічі із кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» В’ячеславом Рубльовим.

Мешканці села кажуть: у Носачевичах працює школа, в якій навчається більш ніж 60 учнів. Проте люди хочуть, аби їхні діти мали змогу більш глибоко вивчати деякі шкільні предмети. Наприклад, англійську мову. Але для цього потрібно, аби в стінах освітнього закладу працював гурток із вивчення іноземної мови.



«У мене двоє дітей, і я б хотіла, аби вони краще знали англійську. В Рожищі чи Луцьку таке додаткове навчання дороге. Доїзд теж ускладнює питання. Що треба зробити, щоб відкрити у школі гурток англійської мови? – питає місцева мешканка Світлана Дудко та на продовження шкільної тематики додає: Чому на потреби класу треба батькам здавати власні кошти?»

В’ячеслав Рубльов констатує: фінансування системи освіти в державі залишається на низькому рівні. І практика, коли батьки здають гроші на ті чи інші потреби? існує на території всієї України.

«Що ж до гурткової роботи, то варто написати колективне звернення з підписами батьків, які зацікавлені у відкритті гуртка, та подати у Рожищенську райдержадміністрацію», – пропонує кандидат.

Одна із чи не найболючіших проблем для селян – це відсутність e Носачевичах аптечного пункту. Мовляв, ФАП є, а от придбати там ліки можливо.

«Діти хворіють, а за ліками потрібно їхати в Рожище», – нарікає мама двох діток Ольга Головій.



В’ячеслав Рубльов каже: з вирішенням цього питання може допомогти Рожищенська районна рада. Та додає: такі проблеми легко вирішуються всередині громади, якщо створена ОТГ.

«Процес децентралізації, на жаль, рухається не зовсім правильно. Замість того, щоб передавати громадам на місця повноваження і кошти, держава їх забирає. Президент і партія «Слуга народу», яку я представляю, виступають за те, аби місцеві ради мали більше можливостей у роботі, – розповідає кандидат. – Реформи, які реалізуються державою, повинні відбуватись в комплексі. Нам треба реалізовувати державні програми для розвитку та підтримки молоді, яка має жити та працювати в Україні, а не виїжджати за кордон. І сьогодні Україна має шанс на зміни, який не можна втратити».

До слова, В’ячеслав Рубльов – чинний депутат Волинської обласної ради двох скликань, який активно працює, аби райони, села і містечка змінювались на краще. Так, за кошти фонду «Тільки разом» та сприяння Волинської облради в Носачевичах облаштували дитячий майданчик. Також завдяки активній позиції В’ячеслава Рубльова для місцевої школи з обласного бюджету виділили 80 тис. грн на ремонт спортзалу і харчоблоку, а також закупили інформаційні стенди.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні