Військовослужбовцям перерахують вислугу за участь в ООС

0
3
Військовослужбовцям перерахують вислугу за участь в ООС
Солдатам і офіцерам, які беруть участь у Операції об'єднаних сил, перерахують пільгову вислугу років - один місяць за три. Перерахунок має бути завершений до 1 вересня.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на видання "Військовий навігатор України".

Нагадаємо, постановою КМУ №435 від 22 травня 2019 року були внесені зміни до постанови №393 від 17 липня 1992 року, яка визначає порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги.

До початку проведення операції Об’єднаних сил військові ЗС України отримували надбавку за пільгову вислугу років за участь в Антитерористичній операції. Вираховувалася вона як рік за три. Але у зв’язку з закінченням АТО та початком ООС, вислуга перестала зараховуватися як пільгова – законодавство потребувало змін. Що й було зроблено зазначеною постановою.

Відтак, військовослужбовцям, які брали участь в операції Об’єднаних сил з 30 квітня 2018 року і по теперішній час, буде перераховано пільгову вислугу років – один місяць за три.

Відповідно до розпорядження міністра оборони України від 4 червня 2019 року такий перерахунок у військових частинах мають завершити до 1 вересня цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні