--> Психолог порадила, як себе поводити дітям та підліткам у разі нападу на вулиці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Психолог порадила, як себе поводити дітям та підліткам у разі нападу на вулиці

0
2
Психолог порадила, як себе поводити дітям та підліткам у разі нападу на вулиці
У разі найменшої загрози нападу незнайомого на вулиці дітям, підліткам і навіть дорослим треба одразу кричати, максимально привертаючи увагу до незнайомця з боку інших перехожих, а якщо це не спрацьовує, впиратись, падаючи на землю і розкидаючи речі.

Такі поради дала психолог Оксана Гомель у коментарі кореспонденту УНН.

"Якщо на вулиці підійшов незнайомий, треба сказати: ні, вибачте, і піти далі. Якщо він не відстає, покликати на допомогу, якщо хтось є поряд, причому не попереджати, що зараз закричу – треба кричати одразу і краще підняти паніку на рівному місці, ніж потрапити в неприємну ситуацію. Особливо це треба робити дітям, підліткам – у незрозумілій ситуації одразу закатувати істерику, кричати і так далі, оскільки в такому випадку, навіть якщо імовірний нападник не встиг нічого зробити, він потрапить під увагу перехожих і поліції, і відступить", - зазначила Гомель.

Крім того, за порадою психолога, у випадку нападу і за відсутності свідків слід стукати в усі двері, дзвонити по телефону. Як наголосила експерт, батьки обов’язково мають подбати про те, щоб у дитини були номери мами й тата на швидкому наборі, щоб завжди була включена геолокація тощо.

Якщо ж нападник почав тягнути свою жертву, треба з усіх сил впиратися, причому краще це вийде робити сидячи. При цьому можна спробувати відкинути взуття – це дозволить залишити докази або навіть примусить відреагувати на це нападника, що дасть змогу виграти час і спробувати втекти. Також можна викидати речі з кишень чи сумки.

У випадку, коли нападнику все таки вдасться затягнути жертву додому чи безлюдне приміщення, де допомога інших малоймовірна, крик треба припинити, оскільки він провокує нападника на насильницькі дії, на душіння. У такому випадку, навпаки, треба почати з ним розмовляти, спитати, як його звуть, чи є в нього діти, слід сказати, що вас чекають батьки і так далі. Також треба спробувати попросити його не робити нічого, відпустити вас і пообіцяти все "забути" й нікому нічого не повідомити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні