Вісім претендентів на крісло голови ОТГ: на Волині відбуваються вибори

0
1
Вісім претендентів на крісло голови ОТГ: на Волині відбуваються вибори
У Мар’янівській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) в неділю, 30 червня, відбуваються вибори депутатів і голови громади.

Нагадаємо, це перша ОТГ, створена у Горохівському районі. До складу Мар’янівської селищної ради увійшли: Мар’янівська селищна рада (смт Мар’янівка), Бранівська сільська рада (села Брани, Борисковичі, Довгів), Бужанівська сільська рада (села Бужани, Ржищів), Цегівська сільська рада (села Цегів, Борочиче, Широке).


Як повідомила інтернет-виданню «Волинь24» голова селищної територіальної виборчої комісії Оксана Жаловага, за 26 депутатських місць тут змагаються 143 кандидати. Їх висунули районні організації п’ятьох партій: Аграрної партії України, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «УКРОП» і Радикальної партії Олега Ляшка. Також чимало самовисуванців.

За крісло голови громади борються вісім претендентів.

Це висуванець партії ВО «Свобода» Олег Басалик – підприємець із села Цегів, кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка – Олена Повзун, провідний спеціаліст у відділі Горохівського району міжрайонного управління у Горохівському і Локачинському районах головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Чинний Мар’янівський селищний голова Микола Климчук балотується шляхом самовисування.

Також кандидатом-самовисуванцем є лучанин, син громадської активістки Оксани Марищук – Олег Марищук, піар-менеджер ПП «Євростандарт-Україна» (у Мар’янівці жив його дідусь, колишній директор Горохівського цукрозаводу Віктор Пишняк, він помер цієї зими).

Ще раз очолити селищну раду хоче пенсіонер Микола Шеремета, який працював Мар’янівським селищним головою з 2006 до 2014 року. Він балотується шляхом самовисування.

Інші претенденти-самовисуванці:

– жителька Мар’янівки Неоніла Чонка, заступник директора з навчально-виховної роботи Горохівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія»;

– тимчасово безробітний, колишній підприємець, уродженець села Брани Іван Гиль;

– чинний сільський голова села Цегів Валентин Фищук.


За повідомленням голови тервиборчкому, активність виборців невисока. На 15:00 із внесених у список 6327 чоловік, отримали бюлетені 1919 повнолітніх мешканців громади (30,33%).

Виборчі дільниці зачиняться о 20:00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні