«ЗеКандидати» Волині розповіли про себе і свої плани

7
7
«ЗеКандидати» Волині розповіли про себе і свої плани
Ентузіазм та енергійність нового політичного лідера, наймолодшого в історії України Президента – Володимира Зеленського – вдихнула нову хвилю життя у прогресивну молодь, яка, незважаючи ні на що, вірить в Україну. До «ЗеКоманди» по всій Україні почали долучатися активні та ідейні люди, які хочуть будувати європейський рівень життя тут і саме у президентській команді «Слуга народу» бачать усі можливості для реалізації своїх амбітних ідей.

Команду волинських кандидатів-мажоритарників представив штаб «Слуги народу» 27 червня у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку. Журналісти мали можливість поспілкуватися з претендентами на депутатський мандат у неформальній обстановці.


НОВІ ОБЛИЧЧЯ У ПОЛІТИЦІ, НАТХНЕННІ ЛІДЕРОМ І НАЦІЛЕНІ НА РЕЗУЛЬТАТ

На початку знайомства кожен із кандидатів розповів про себе і пояснив, чому він вирішив йти у політику і чому саме з командою «Слуга народу».

«Мене звуть Назар Мисковець, я балотуюся в окрузі №19. Чому від команди «Зе»? Я вважаю, що я один із тих молодих людей, який прагне позитивних змін», – сказав про себе кандидат від округу з центром у Володимирі-Волинському.

Назар Мисковець
Назар Мисковець


Назар Мисковець пояснив, що хоче змінити щось у своєму окрузі, зробити це для таких людей, як він сам.

«Можна сказати, що цей округ для мене не рідний, але наша Волинь – вона рідна для нас вся. Родом я із селища Олика, але повз округ проїжджав у студентські роки, коли навчався у Польщі. Тому мені знайомі його проблеми», – згадує Назар Мисковець та каже, що нині ще більш детально вникає у проблеми округу.

Луцьк від «Слуги народу» представляє новий і молодий політик Сергій Пісачук.

«Я є новим обличчям у політиці. Це моя перша проба. Чому «Зе»? Бо різного чув, і доброго і поганого, тому вирішив взяти участь і зсередини формувати своє враження, з виру подій», – пояснює кандидат.

Сергій Пісачук
Сергій Пісачук


Сергій Пісачук – професіонал у медицині, хірург Волинської обласної лікарні. Він живе у Луцьку, тому каже, що за місто йому болить.

«Я вболіваю за розвиток міста, особливо – медицини. Реформа, яку почала стара влада, її потрібно продовжувати. Можливо, трохи змінити напрям, але продовжувати. Я думаю, що молодь має силу для того, щоб це зробити. Тому я тут», – розповідає лікар і кандидат у депутати.

Дуже юний вік, як для політика, і в Максима Приймачука, який балотується в окрузі №23 з центром у Маневичах.

«Мені 32 роки, я волинянин, юрист за освітою. Працюю у будівельній сфері. В політиці не був. Чому вирішив? Я тривалий час жив і працював у Києві. Коли повернувся на Волинь – зіткнувся із проблемами ведення бізнесу. З проблемою бюрократії і чиновницьких перепонів. Мене надихнули президентські вибори і перемога Володимира Зеленського», – зізнається молодий політик.

Максим Приймачук
Максим Приймачук


Максим Приймачук розповідає, що проаналізував списки і побачив молодих людей, які не заплямовані в корупції, ніколи не були в політиці, енергійні і хочуть щось змінювати.

«Я зрозумів, що саме час ухвалювати рішення. 23-й округ – мій рідний, я там народився. Мені близька проблематика округу. Я впевнений, що разом ми зможемо перемогти корупцію і змінити щось на краще. Це моя мета», – рішуче налаштований Максим Приймачук.

Єдиним досвідченим політиком у волинській команді «Слуги народу» є В’ячеслав Рубльов, який балотуватиметься у 20-му виборчому окрузі з центром у Горохові.

«Двадцятий округ дуже цікавий. Там дві каденції поспіль був депутат, якого ніхто не бачив. І тому я попросив у команди Зеленського підтримки та заповнив анкету, щоб поборотися на окрузі. Сьогодні я провів 8 зустрічей, і всі ставлять питання щодо компетенції народного депутата. Тому я сподіваюся, що цей округ отримає депутата, який працюватиме не лише в Києві, а й на окрузі, вникаючи у місцеві питання: інфраструктури, медицини, пенсій тощо», – вважає В’ячеслав Рубльов.

В'ячеслав Рубльов
В'ячеслав Рубльов


Політик заявив, що йому під силу сьогодні вирішувати ті питання, які турбують людей. І не тільки округу №20, а всього Волинського краю.

«Я думаю, що в загальнодержавному плані до влади повинні приходити люди, які хочуть змін і знають, як їх робити. В команді «Зе» підібрані професіонали, які можуть докласти зусилля до загальної перемоги», – переконаний В’ячеслав Рубльов.

МИ ХОЧЕМО ВИКИНУТИ З ЛЕКСИКОНУ УКРАЇНЦІВ СЛОВО «КОРУПЦІЯ»

На запитання, як команда боротиметься з корупцією і чим, власне, відрізняються ідеї «Слуги народу» від всіх інших, кандидати відповідають рішуче: «Ми хочемо викинути з лексикону українців слово «корупція».

«Мені набридло слухати фрази «в кабінеті порішали». Нас називають інтернет-партією, діджіталізація – це про нас. Окремо, один із пунктів програми – перенесення максимуму державних послуг в онлайн», – пояснює Валерій Стернійчук, керівник виборчого штабу «Слуги народу» на Волині та кандидат у народні депутати за списком партії (№46 у списку).

Валерій Стернійчук
Валерій Стернійчук


Одним із першочергових завдань називають перезавантаження прокуратури.

«Щоб подолати корупцію – треба зробити менше чиновників. Ми щодня стикаємося з тим, що на кожну довідку треба ще дві довідки і так далі. І чим довший цей шлях – тим більша корупційна складова. У нас сьогодні чиновницький апарат залишився з Радянського Союзу і не виконує тих функцій, які мав би виконувати у нормальній європейській країні», – розповідає В’ячеслав Рубльов.



Діджіталізація – це те спрощення, яке дозволить не ходити по кабінетах, а тільки отримувати повідомлення на свій смартфон. Наприклад, можна буде дізнатися, який у тебе пенсійний стаж і яка буде пенсія.

«На таких простих речах ми повинні будувати суспільство, інакше у нас нічого не вийде. Ми роздули великі штати у кожній державній установі, але, на жаль, не створили ті умови, в яких можна повноцінно надавати ті послуги, які повинен отримувати кожен громадянин. Спрощення цього всього – це і буде подолання корупції», – переконаний політик.

У «ЗеКоманді» розуміють, що подолати корупцію буде важко. Але все залежить від кожного українця.

ЯК ПОЄДНАТИ ДЕРЖАВУ У СМАРТФОНІ І СТАРЕНЬКУ БАБЦЮ З СЕЛА

Щодо сільської місцевості і інших моментів, які гальмують впровадження діджиталізації – «ЗеКоманда» має окремий підхід.

«Реформа не може бути одночасна. Якщо, наприклад, Уляна Супрун думала, що поставить монітори у ФАПах і сільських фельдшерів будуть консультувати київські лікарі – то цього не можна зробити з технічних причин. Але в Супрун є і хороші ініціативи, які треба підтримати, наприклад – первинна медична допомога», – каже лікар-хірург, кандидат від Луцька Сергій Пісачук.



На його думку, медичну реформу треба структурувати. Адже є села на Волині, де люди ходять пішки до центру громади, щоб отримати медичну допомогу, при тому, що лікаря на місці може й не бути.

«Це недолугі реформи. Для початку ці реформи треба об’єднати в єдине. Тобто прив’язати до адміністративно-територіального поділу і починати запроваджувати зміни у центрах громад, а потім йти до кожного села. Перехідний період має бути, тому паперовий варіант існуватиме паралельно кілька років. Звісно, бабуся у селі не буде отримувати свої ліки за допомогою повідомлення у смартфоні», – вважає В’ячеслав Рубльов.

«Я розумію, що міністр приїхала з іншої країни і не розуміє українських реалій, тому Україною повинні керувати українці», – переконаний політик.

На думку Сергія Пісачука, незважаючи на деяку некомпетентність, Уляна Супрун все ж почала правильні кроки, які треба продовжувати: вона почала війну із тендерною мафією і стала закуповувати ліки за відкритими схемами.

«Я хотів би, щоб на селі люди отримували таку ж медичну допомогу, як і в місті. Я за швидкий перехід до страхової медицини. Ми одна з останніх пострадянських країн, яка не має страхової медицини», – каже лікар і кандидат у депутати.

Також претенденти на депутатський мандат наголосили на необхідності створення середнього класу в Україні, адже вся економіка розвинених країн живе за рахунок середнього класу.

«У Раді є дуже багаті люди, але вони не витрачають коштів в Україні. Їхні діти навчаються і відпочивають за кордоном. Малозабезпечене населення взагалі не має доступу до якісної освіти чи медицини», – каже В’ячеслав Рубльов.

Шлях до утворення середнього класу в «ЗеКоманді» бачать через створення робочих місць і повернення молоді з-за кордону, залученні інвестицій.

З КИМ ДРУЖИТИМЕ «СЛУГА НАРОДУ»

Безумовно, у друзі до президентської команди будуть набиватися чи не всі політичні сили. Втім, «Слуга народу» має достатню електоральну вагу для того, аби диктувати свої умови і відсіювати пропозиції співпраці від політичних сил із сумнівною репутацією.

«Щодо коаліції – ми збираємося об’єднуватися з новими силами, адже виступаємо за очищення влади. І, як бачите, тут із п’ятьох четверо кандидатів не були у політиці ніколи. Тому наші потенційні партнери – це «Голос», «Сила і Честь», можливо, інші. Але конкретних домовленостей ще немає», – привідкрив таємницю Валерій Стернійчук.



Проте «Слуга народу» – перша і єдина сила в Україні, яка ще до виборів має уявлення про майбутню структуру парламенту, а кандидати чітко знають, у яких комітетах і над чим працюватимуть після виборів. У команди є бачення, що у парламенті потрібен 21 комітет.

«Після завершення пресконференції ми вирушаємо до Києва працювати в робочих групах. Ми не хочемо втрачати час. Ми будемо вчитися ставати депутатами і вже працюємо над законопроектами, які будемо направляти в комітети», – розповів кандидат Валерій Стернійчук.

На думку політиків, кожен депутат повинен працювати у тих комітетах, до яких лежить душа. Зокрема, волинські кандидати від «Слуги народу» прагнуть працювати з питаннями молоді та спорту, інфраструктури, ЖКГ та розбудови міст. Сергій Пісачук відповів, що як лікар однозначно працюватиме у комітеті з охорони здоров’я. А ось В’ячеслав Рубльов сказав, що йому ближче бюджетна політика, зазначивши, що розуміє, як працювати з дотаційними регіонами.

Кандидат від округу №19 Назар Мисковець розповів, що хотів би спробувати себе у комітет закордонних справ, адже вивчав досвід Польщі і хотів би запроваджувати його на Волині.



«Ми не збираємось приходити як «зелені», у плані – недосвідчені, хлопці. Ми готові прийти із готовими законопроектами і довести ефективність парламенту якістю цих законопроектів», – переконаний В’ячеслав Рубльов.

У «ЗеКоманді» зізналися, що розраховують на 50,5% підтримки виборців. За розрахунками штабу, мінімум 100-160 кандидатів зі списку мають стати народними депутатами.

Щодо законодавчих ініціатив, то називають такі законопроекти, як про відкликання депутатів і «народне вето» на закони, вже ухвалені Верховною Радою, звісно ж – скасування недоторканності.

«Депутатам треба приходити у Раду і працювати цілий робочий день, з 9-ї до 18-ї години, як всі люди. Три тижні – в парламенті і комітетах, тиждень – в окрузі. Ми маємо спілкуватися з народом і бути дійсно слугами народу», – міркує Валерій Стернійчук.

Тож команда Президента на Волині налаштована рішуче і тільки на перемогу. Про свою мотивацію та прагнення кандидати говорять з блиском в очах, відтак все, що їм потрібно для негайного втілення необхідних для країни змін, – це підтримка виборців у день голосування, який, нагадуємо, 21 липня.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будемо спостерігати за подальшими діями, хочеться вірити у ваше непереборне прагнення справді попрацювати з новим баченням та підходами
Відповісти
Цинізм зашкалює! Для любого волинянина зрозуміло що Палиця вирішував хто йде по округах. Адже це смішно що керівник обласного осередку Укропу йде від Слуги народу. Чергове підтвердження що Зеленський є маріонеткою Коломойського - Палиці, а не самостійною фігурою. Якщо не дай господь народ не прозріє до 21 липня і не зрозуміє фатально ті помилки з довірою вискочці і задирі Зе, ми реально втратимо Україну.
Відповісти
Який треш!
Відповісти
Сергій Пісачук,дійсно гідний бути народним депутатом і представляти інтереси лучан в Верховній Раді.Знаю його особисто.Інтелектуал,ерудит,ввічливий,вимогливий,морально стійкий,а саме головне_прихильний і чуйний до людей.Вміє вислухати,зробити висновки і порадити.Саме такий народний депутат потрібний лучанам.Прислухайтесь до моєї поради і проголосуйте за Сергія Васильовича Пісачука.Не прогадаємо,а виграємо!
Відповісти
Така команда від Волині псує ставлення до партії! А де Лев, чому його не показали? :) Ех Слуга, Слуга... а так сподівались, а ви з УКРОПом знюхались :(
Відповісти
Жаль що Рубльов пішов по 20-му округу, - там однозначно переможе Твердохліб. Бо він теоретик, а вона реальний практик.
Відповісти
Як можуть керувати державою люди, які не створили жодного цінного блага для себе! Ледарі будуть писати закони? Ледарі не вміють керувати колективами навіть невеликими, а хочуть державу вести у світле майбутнє. Страшно стає.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні