Сергій Чуріков розповів про державне рейдерство

0
2
Сергій Чуріков розповів про державне рейдерство
Бізнесмен та громадський діяч Сергій Чуріков розповів про державне рейдерство та те, чому українці найбідніші в Європі.

Про це він написав на свїй сторінці у "Фейсбуці".

Допис подаємо без змін з незначними мовними правками.

"Зараз це минулось, і я можу спокійно про це розповісти, не лякаючи своїх працівників та партнерів. Державне рейдерство. Можна і так сказати. Це історія, чому ми такі бідні, найбідніші в Європі. Чому західний капітал обходить нас десятою дорогою, а наші толкові підприємці хочуть виїхати звідси. І не тільки підприємці. Втекти з власної країни.

Наш бізнес не може без кредитів. Як експортер, наше підприємство має кредитну лінію у валюті під хороший відсоток в Україні. Я як власник є поручителем та передаю особисте майно в заставу для забезпечення кредиту.

Ми довго готували новий договір з банком. За кілька місяців готували фінансові плани. І коли зібрались нарешті підписувати договір... Я дізнався від нотаріуса, що цього зробити не можна... бо все моє майно арештовано. Коли я ознайомився з документами, то дізнався, що кредитор навіть просив звернутись в суд про заборону мені виїздити за кордон.

Що ж це за борги такі? Звідки? Чому я про це нічого не знав?

Ковельська податкова. 965 гривень. Дев’ятсот шістдесят п`ять! І це з якимись штрафами разом.

Поки я мчав у Ковель, щоб дізнатись реквізити на оплату (телефоном відмовились назвати), я думав: як так? Податкова знає мій телефон, мою електронку. Зрештою, я є членом громадської ради при ДФС. Чому ніхто не передзвонив? Для чого накладати арешт на нерухоме майно за копійчані борги, коли держава знає, скільки я заробив в минулому році і навіть у минулому місяці? Цього більш ніж досить. Чому не надіслали листа на фірму, де я є директором? Ну, мали б хоч когось попередити, хоч якось. До чого тут Ковель? Я ж тут давно не живу і кілька років не прописаний...

Але я вирішив розбиратись і вже за 2 години тримав у руках квитанції. Кредит дуже треба. І справ гора. Ці гроші точно того не вартують.

Десь в душі я надіявся, що хтось із чиновників вибачиться. Чи хоч винувато опустить очі. Ну, як мінімум, швидко знімуть арешт.

Ан ніт. Арешт зняли тільки через 8 днів. І на це я витратив купу часу, енергії і нервів. (Детально опишу пізніше. Воно того варте.)

Підприємство на цей час поставило на паузу всі фінансові плани. І зупинилось буквально за один день від великих прямих збитків. (Дякую працівникам Кредобанку, що не загальмували.)

Підприємство, що платить в казну більш ніж сотню тисяч гривень щомісяця, стало заручником чинуш, яким не сподобалось, що я не прийшов на поклон. Не «вирішив питання по-людські».

І ця історія не закінчиться цим постом. Ми з Сергійом Дятлом ухвалили рішення витрати свій час і ресурси (скільки буде роботи – все одно), щоб винні понесли покарання. Щоб держава компенсувала збитки та моральну шкоду. Навчити чиновників надавати сервіс, а не збиткуватися над людьми.

Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Це наша держава.

Боріться – поборете. З днем Конституції, Громадяни!!!" – йдеться у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні