Що турбує мешканців села в ОТГ Локачинського району Волині. ФОТО

0
0
Що турбує мешканців села в ОТГ Локачинського району Волині. ФОТО
Про медичне забезпечення, проблему сміття та дозвілля дітей говорили під час зустрічі з кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» В’ячеславом Рубльовим у селі Зубильне Локачинського району.

«Найголовнішим у розвитку села є підтримка фермерських ініціатив, якісне дорожнє сполучення та безперебійна робота закладів соціальної сфери, – акцентував В'ячеслав Рубльов. – Це можливе лише при ефективному проведенні реформи децентралізації, щоб кошти від податків і зборів повертались назад у громаду для фінансування потреб мешканців».



Заступник голови Затурцівської ОТГ Василь Демедюк зазначив, що саме за сприяння В’ячеслава Рубльова – чинного депутата Волинської обласної ради – з обласного бюджету вдалося виділити кошти на вирішення тих болючих питань, які виникали в Локачинському районі.

«Зокрема, громада отримала кошти на заміну вікон у Шельвівській школі (195 тис. грн), ще 200 тисяч виділили на вуличне освітлення в цьому населеному пункті. Також 200 тисяч виділили з області на заміну водонапірної мережі в Затурцях та 100 тисяч – на ремонт санітарних кімнат у місцевій школі (20 тисяч – співфінансування сільської ради). А це величезна допомога Затурцівській громаді, за що ми щиро вдячні», – каже Василь Демидюк.



Досить важливим для жителів Зубильного є питання медичного забезпечення в процесі проведення медичної реформи. Так, за словами місцевих жителів, будівництво амбулаторії, яку тривалий час зводять у Затурцях, йде повільно. Мовляв, попри те, що кошти з держбюджету виділені, на місці медичного закладу є тільки фундамент. А, між тим, цей об’єкт мають ввести в експлуатацію до кінця цього року. Планують, що в медичному закладі буде передбачена невелика лабораторія та працюватимуть 4 сімейні лікарі, які забезпечуватимуть жителям ОТГ надання кваліфікованої допомоги. Відзначили, що за сприяння В’ячеслава Рубльова надійдуть гроші з обласного бюджету на ремонт ФАПу в селі Войнин.

Цікавилися мешканці громади і екологією, зокрема питанням сортування сміття. В’ячеслав Рубльов зазначив, що за зверненням керівництва ОТГ з так званих екологічних коштів, які є в області, вже виділили 75 тис. грн на придбання контейнерів для твердих побутових відходів. Стільки ж планують виділити і з бюджету громади.



«Звісно, цих коштів недостатньо для вирішення проблеми, проте це перший крок до раціонального вирішення питання сміття. Приємно, коли такі проблеми порушують саме мешканці сільських територій, адже це свідчить про те, що їм питання не байдуже», – зазначив В'ячеслав Рубльов.

Для наймолодших жителів села є потреба у встановленні дитячого ігрового майданчика в садочку, адже малюки зможуть більш весело проводити час, перебуваючи на вулиці. Усі обговорені питання кандидат у депутати пообіцяв опрацювати і допомогти з вирішенням.

«Я людина, яка прагне щось змінити в країні на краще, щоб жити в селах стало так само комфортно, як і в місті. Щоб наша молодь розвивала свої можливості. І щоб ви повірили, що поруч з вами є людина, яка вирішить проблемні питання, бо я представлятиму ваші інтереси як слуга народу», – наголосив В’ячеслав Рубльов.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні