Цукровий завод спростував закиди про спричинення смороду в Луцьку. ОФІЦІЙНО

0
12
Цукровий завод спростував закиди про спричинення смороду в Луцьку. ОФІЦІЙНО
Смородом у Луцьку вже нікого не здивуєш. І вдень, і вечірньої пори місто раптово «накриває» хвиля тяжкого неприємного запаху, та скарг – усе менше й менше. Міська влада знизує плечима і уже за звичкою кивають в бік Гнідавського цукрового заводу: мовляв, вітер подув від фільтраційних полів, не бажаючи шукати причини цього неприємного запаху.

У п’ятницю, 20 червня, о 12:43 на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради розмістили повідомлення про нібито вже виявлене джерело смороду в Луцьку, – про це йдеться на сторінці Гнідавського цукрового заводу.

Причиною цьому стало те що «активісти» біля полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу побачили автомобіль, який зливав туди технічну воду. На місце події були викликані працівники поліції, однак жодних нормативно-правових документів, які б зафіксували правопорушення так і не склали, бо ж складно зафіксувати правопорушення, якщо його немає.

У вівторок, 25 червня, на оперативній нараді у Луцькій міській раді, владці замість того аби вирішувати проблему знову почали звинувачувати Гнідавський цукровий завод, адже зручно знайти винного і просто перекласти відповідальність

"Гнідавський цукровий завод здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства, підтверджуючи це відповідними нормативно-правовими документами. Ми офіційно заявляємо, шо не зливали і не зливаємо мелясну барду на поля фільтрації, а відповідно до договорів вона постачається сільгосппідприємствам. Відповідно біологічні відходи, технічна вода зливається на поля фільтрації, для чого вони й призначені.

Гнідавський цукровий завод відкритий до діалогу з громадою та владою, однак міські владці не запрошували представників підприємства на консультації для спільного вирішення проблеми. Закликаємо не сіяти серед лучан паніку і не перекладати відповідальність за проблеми міста на підприємство. Міська влада не бажає вирішувати проблем сміттєвого полігону у Брищі, каналізаційно-насосної станції у Липлянах, скидання нечистот м’ясопереробними підприємствами, адже зручніше перекласти відповідальність на підприємство, яке забезпечує робочими місцями понад тисячу волинян, справно платить податки.

Нагадаємо, що у 2017 році завод ТОВ «Біо ПЕК» працював кілька місяців, а проблема смороду в Луцьку так і не зникла. Перекинувши увагу лучан на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу, ніхто не бореться із справжніми причинами цієї проблеми", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні