Авторам шкільних підручників рекомендують називати війну на Донбасі – громадянським конфліктом

2
0
Авторам шкільних підручників рекомендують називати війну на Донбасі – громадянським конфліктом
Авторам шкільних підручників дзвонять з рекомендаціями називати війну на Донбасі громадянським конфліктом.

В інтерв’ю телеканалу "Еспресо" міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила про факти проросійського тиску, що здійснюється на авторів підручників з історії України, повідомляє
Еспресо.TV.

За словами Лілії Гриневич, пропагандисти реваншистських ідей виходять з тіні і прагнуть впливати на українську освіту, медіа та політику.

"Наприклад, учора одному з моїх колег, автору "Новітньої Історії України" – підручника для 11-го класу, який вже отримав гриф міністерства – зателефонували і сказали: "Вы должны изменить в вашем учебнике "русско-украинская война" на "гражданский конфликт". Коли він сказав "Я не буду цього робити" і "Мій підручник уже отримав гриф Міністерства освіти", йому відповіли: "Но сейчас ситуация идеологически меняется!" – повідомила міністр.

За словами Гриневич, ситуація є тривожною, адже свідчень можливого реваншу більшає з кожним днем.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото в свій час не пересадили оту п'яту прокремлівську колону ,тепер вони і хвоста розпустили.Українці будьте пильні,путінська гідра розпускає свої щупальця!
Відповісти
Якщо це громадянський конфлікт то що роблять російські військові в зоні конфлікту?Тут вже смердить втручанням у внутрішні справи!
А тим звонарям рекомендую втікати в кацапію,бо ідеологія не стабільна-дивися знову зміниться.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні