Судили чоловіка, який закликав приєднати Волинь до Польщі

0
-2
Судили чоловіка, який закликав приєднати Волинь до Польщі
Луцький міськрайонний суд виніс вирок у справі про посягання на територіальну цілісність України.

Як вбачається із вироку, оприлюдненому 21 червня, ніде непрацюючий громадянин України, який раніше не був судимий, у 2017 році поширив у соціальній мережі "Вконтактє" низку дописів, у яких містився заклик приєднати Волинь до Польщі.

Зокрема, чоловік зазначив, що поляки вважають Волинь своєю територією, а волиняни нібито також не проти увійти до складу Польщі. "Сепаратист" закликав об'єднати землі.

У Службі безпеки України серйозно поставилися до такої публікації і знайшли у дописах ознаки злочину – посягання на територіальну цілісність України.

Підсудний вину визнав, втім, у суді зазначив, що не усвідомлював, які наслідки можуть потягнути за собою такі дописи. Розкаявся та просив суворо не карати.

Суд урахував ряд пом'якшуючих обставин, зокрема, підсудний - молодий чоловік, який має малолітню дитину, має позитивні характеристики, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, активно сприяв слідству та повністю визнав свою вину.

В результаті суд присудив чоловікові три роки позбавлення волі умовно з іспитовим терміном один рік.

За повідомленням прес-служби прокуратури Волинської області, злочин скоїв 23-річний мешканець Любомльського району.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні