Поділ області на повіти – оптимальне рішення, – депутат Волиньради В’ячеслав Рубльов

0
-4
Поділ області на повіти – оптимальне рішення, – депутат Волиньради В’ячеслав Рубльов
Про реалії процесу децентралізації на Волині, важливість проведення адміністративних реформ, роботу народних депутатів в області та на що звертати увагу волинянам при обранні майбутніх парламентарів – про це та більше під час ефіру програми «На часі гість» розповідав депутат Волинської обласної ради В’ячеслав Рубльов.

«Процес децентралізації відбувається активно, але є райони, де ця ситуація є не такою однозначною. Наприклад, у Горохівському районі буде створена перша об’єднана територіальна громада у селищі МарꞋянівка. Це перша районна громада. Здебільшого причиною гальмування цього процесу стає те, що жителі не досягли єдиного рішення, а місцева влада іноді неспроможна допомогти людям та націлити їх на такий крок», – каже Рубльов.

Депутат обласної ради вважає, що найкращим для жителів буде, коли розподіл фінансів, які необхідні для громади, визначатиме сама ж громада. Проте зараз ситуація, на жаль, інша – держава розподіляє кошти за іншим критерієм, що значною мірою для громад неефективно.

«Повітова система, яка зараз обговорюється – це оптимальне рішення щодо поділу області на певні структурні елементи. Головне у цьому питанні чітко визначитись із соціальною сферою та розуміти, які структури і служби будуть діяти у центрі повітових округів. Найоптимальнішим для Волині є чотири повітові округи. У районах, де створені ОТГ, райдержадміністрації втратили досить багато своїх функцій, адже кошти надходять прямо у громаду. І тому держава повинна регулювати функції РДА, які делегуються. А взагалі, до кінця 2020 року процес децентралізації повинен завершитися», – інформував політик.

Обласний обранець зазначив, що децентралізаційний процес реалізується на Волині тривалий час і, попри спротив, вже є позитивні напрацювання з обласною радою.

«Ми постійно спілкуємось із лідерами громад. В області функціонує об’єднання голів ОТГ. Обласною радою частина бюджету постійно скеровується на вирішення проблем громад. Наприклад, був нещодавно в Копачівці Рожищенського району, де відремонтували дитячий садочок, перекрили клуб за сприяння обласної ради, – розповідає В’ячеслав Рубльов. – Але є і проблеми, про які розповідають на зустрічах. У місті Рожище існує проблема з футбольним полем, причому кошти виділено, але в кінці року, коли проводити роботи зовсім неможливо. Тому я провів зустрічі з представниками місцевої районної та міської влади, і питання, впевнений, вирішиться найближчим часом».

Що стосується діяльності народних депутатів, які діють на території Волинської області В’ячеслав Рубльов наголосив, що є два округи, в яких народні депутати ведуть дуже активну роботу.

«У 19-му окрузі і 23-му окрузі депутати ведуть досить активну роботу. Проводять зустрічі з головами ОТГ, з жителями населених пунктів, вирішують проблеми. Натомість народні депутати, яких обирали рожищани і лучани, своїх виборців бачили тільки перед виборами, – зазначає політик. – Народним депутатом повинна стати людина, яка постійно вивчає і вирішує проблеми своїх виборців, яка регулярно з ними проводить зустрічі і відстоює їхні інтереси. Людина, яка законодавчо на прикладі своїх виборців вирішує проблеми жителів усієї України».

В’ячеслав Рубльов каже: щоб правильно обрати депутата, треба звертати увагу на його діяльність.

«На те, як він вирішує проблеми інших, чи допомагає, чи чує, чи співпрацює з місцевою владою, чи охоплює коло актуальних проблем і чи ці проблеми конкретні. Бо народний депутат – це слуга народу», – наголосив В’ячеслав Рубльов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні