За яких обставин у школах міста можуть вчитися діти без «луцької прописки»

1
4
За яких обставин у школах міста можуть вчитися діти без «луцької прописки»
3240 майбутніх першокласників зареєстровано у Луцьку станом на 19 червня. Діти, які не мають луцької прописки, можуть навчатися у школах міста за певних умов.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що згідно законодавства, батьки повинні були подати заяви про вступ до школи до 31 травня.

Втім, дітей, чиї батьки з різних причин не встигли цього зробити, зараховуватимуть до навчальних закладів упродовж літа.

Зіновія Лещенко також розповіла за яких обставин у школах міста можуть вчитися діти, які не мають «луцької прописки»:

"Якщо старші брати і сестри з сім’ї навчаються у закладах інших, а не за місцем прописки, тоді діти, які йдуть до першого класу можуть також навчатись у цьому закладі. Також якщо батьки працюють у цьому закладі, або якщо у батьків є договір про винаймання житла у мікрорайоні, де розташована школа, в яку вони хочуть, щоб дитина була зарахована".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПАНІ ЛЄЩЄНКО !!!!!! згідно статті 13 Закону України "Про освіту " Право особи здобувати початкову та базову середню освіту у державному або комунальному закладі освіти (його філії), за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця особа, гарантується, що не обмежує право особи обрати інший заклад освіти. Тобто, будь-яка невмотивоване обмеження права на освіту є незаконним.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні