--> У Сумах вилучили рекордну кількість наркосировини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Сумах вилучили рекордну кількість наркосировини

0
5
У Сумах вилучили рекордну кількість наркосировини
На Сумщині поліція вилучила рекордну кількість наркосировини - майже 2,5 тони суміші макового насіння та соломки, яка зберігалася на складі та у кількох торгівельних місцях в обласному центрі.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

"Сьогодні працівники управління протидії наркозлочинності та слідчого управління ГУНП області, за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення і під процесуальним керівництвом прокуратури області провели ряд обшуків, в ході яких вилучили рекордну для Сумщини кількість наркотичної сировини – дві з половиною тони суміші макового насіння та соломки", - вказали у поліції.

Вказано, що ця сировина продавалася наркозалежним під виглядом кондитерського маку. Займались цим "бізнесом" п’ятеро сумчан - два чоловіки та три жінки.

"Товар доставлявся з Кропивницького, де нині тривають подібні оперативно-розшукові дії, в рамках яких вилучено 28 тонн аналогічної сировини. Вже в Сумах суміш відповідним чином подрібнювали, обробляли, фасували та продавали наркозалежним особам, які потім виготовляли з цієї сировини та ін’єкційно вживали опій ацетильований. За цінами "чорного ринку" вартість всього вилученого складає мільйон гривен", - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП у Сумській області Вадим Дзюбинський.

Наразі слідчі дії тривають, всіх п’ятьох сумчан, чий вік - від 30 до 50 років, затримано в порядку статті 208 КПК України. Чотирьом з них вже оголошені повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні