На Волині слідчий, який вимагав хабар, не отримав покарання

2
-1
На Волині слідчий, який вимагав хабар, не отримав покарання
Слідчий Луцького відділу поліції у Волинській області у 2016 вимагав в одного з фігурантів кримінального провадження 200 доларів за його закриття.

Однак правоохоронець не отримав жодного покарання на підстав Закону України «Про амністію у 2016 році». Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що в серпні 2016 року обвинувачений, обіймаючи посаду старшого слідчого слідчого відділу Луцького ВП ГУ НП у Волинській області, здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом внесення службовими особами ТОВ «Волиньторгпром» та ТОВ «Трансагро-Інвест» завідомо неправдивих відомостей до документів податкового та бухгалтерського обліку щодо проведених господарських відносин.

Знаючи, що кримінальне провадження підлягає до закриття, оскільки всі можливі слідчі дії проведені, а інше процесуальне рішення у ньому прийняти неможливо через зібрані докази, слідчий в телефонному режимі запропонував адвокату, який представляє інтереси власника ТОВ «Волиньторгпром», зустрітись з приводу вказаного кримінального провадження.

В ході зустрічі, яка відбулась неподалік приміщення Луцького ВП ГУ НП, слідчий повідомив фігуранта провадження про те, що він може прийняти рішення про закриття кримінального провадження у випадку передачі йому останнім грошових коштів. Під час наступної зустрічі він повідомив, що ця сума має складати 200 доларів США.

Знаючи про те, що ним ще раніше прийнято рішення про закриття кримінального провадження, про що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відповідні відомості, слідчий зустрівся з фігурантом справи. Зокрема, йому було повідомлено, що кримінальному провадженні ніби-то триває досудове розслідування і для прийняття рішення про його закриття необхідно передати слідчому обумовлену суму грошових коштів, тож шляхом обману він заволодів 200 доларами.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся та просив суворо його не карати.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі на строк два роки. Однак звільнив його від відбуття покарання на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрібно нагородити начальника
Відповісти
Бідолаха,розкаявся...до наступного хабара.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні