З 10 червня українців будуть штрафувати через борги за комуналку

1
-4
З 10 червня українців будуть штрафувати через борги за комуналку
З 1 травня вступили в дію нові норми закону про ЖКГ. Документ регламентує введення пені на комунальні борги. Вона стосуватиметься зокрема тих боргів, що виникли після цієї дати. Фактично ж штрафи почнуть діяти тільки після 10 червня.

Про це у інтерв'ю UBR.ua розповів генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко., – передає "Знай.ua".

Чиновник зазначив, що штрафи за борги по комуналці можна буде нараховувати тільки за підсумками травневих нарахувань. А вони стануть відомі ближче до середини наступного місяця.

"Також потрібно враховувати, що за законом пеня не буде нараховуватись, якщо борг утворився внаслідок затримок у фінансуванні субсидій з боку держави. Але ми профінансували субсидії вчасно і в повному обсязі. Проблем з фінансуванням у цьому опалювальному сезоні не було ніяких", - зазначив Музиченко.

Примітно, що на скасування або видачу субсидій впливає прострочена заборгованість. Однак, якщо її виставили лише в липні, значить простроченою вона не вважається, оскільки кінцеві терміни оплати ще не настали.

За словами чиновника, в цей період субсидію громадянам призначать, але якщо строки розгляду скарги будуть затягуватися і борг нікуди не подітися, то в такому випадку одержувачу потрібно буде надавати документальне підтвердження того, що борг він оскаржує. Таким підтвердженням може бути, наприклад, позов до суду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А штрафувати комунальників за ненадання послуг так само автоматично будуть,чи треба буде тягнути їх за руку тикати носом в їхні "косяки", а потім ще й через суд доводити що це їхні обов'язки,за які вони гроші збирають?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні